Τον Οκτώβριο του 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Βάσης Αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), στη Σύρο, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη,

Η νέα Βάση Αεροδιακομιδών πραγματοποιεί αεροδιακομιδές, με ελικόπτερο NH-90 της Αεροπορίας Στρατού, από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, με κύριο προορισμό το Νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο έχει ήδη ενισχυθεί σημαντικά και εξακολουθεί να ενισχύεται.

Εκπληρώνεται, κατ’ αυτό τον τρόπο, ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων των Κυκλάδων, που σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη αναβάθμιση του νοσοκομείου μας, σε ιατρικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας για τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας.

Επισημαίνεται δε ότι ο Δήμος συνέβαλε στη διαμόρφωση, στον εξωραϊσμό και στον εξοπλισμό χώρων του Κρατικού Αερολιμένα Σύρου για τη στέγαση των Υπηρεσιών της Βάσης του Ε.Κ.Α.Β., στην πραγματοποίηση τεχνικών παρεμβάσεων για τη φύλαξη του ελικοπτέρου, στην αποκλειστική παραχώρηση οχήματος τύπου mini Van για την άμεση μετακίνηση και μεταφορά του πληρώματος και του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β., καθώς και στην εν γένει υποστήριξη όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, σε στενή συνεργασία με τα τρία προαναφερόμενα Υπουργεία, αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, με σκοπό την απρόσκοπτη εγκατάσταση και λειτουργία της Βάσης.