ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΩΣ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚΤΗΣ ΑΚΤΗΣ Μ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Στο πλαίσιο της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης του νησιού μας, αναμένεται να δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το έργο με τίτλο «Κατασκευή Ποδηλατόδρομου από την Πυροσβεστική μέχρι το πάρκινγκ της Ακτής Μ. Δουράτσου», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017 – 2020, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικοί Πόροι), ΣΑΕ 367 του Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο, μήκους 393 μ., ο οποίος θα βρίσκεται σε συνέχεια του  ποδηλατόδρομου στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού της Ερμούπολης, επεκτείνοντάς τον στα 1.008 μ. μήκος.

Παράλληλα, πρόκειται να αναβαθμίσει ποιοτικά, λειτουργικά και αισθητικά ένα μεγάλο μέρος αστικού ιστού με ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στοχεύουν στην καλύτερη κυκλοφοριακή οργάνωση της οδού Μπαρμπέτα, στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας με την κατασκευή πεζοδρομίων, στην αύξηση του φωτισμού της περιοχής, στην υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, καθώς και στην ανάδειξη της μοναδικής αρχιτεκτονικής της Ερμούπολης.

Πιο αναλυτικά, προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

  1. Κατασκευή ποδηλατόδρομου στο ίδιο επίπεδο με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο.
  2. Κατασκευή ποδηλατόδρομου στο ίδιο επίπεδο με δρόμο, ο οποίος ασφαλτοστρώνεται εξαρχής.
  3. Κατασκευή νέων πεζοδρομίων.
  4. Υπογείωση του δικτύου της ΔΕΗ.
  5. Τοποθέτηση πινακίδων.
  6. Εκσυγχρονισμός και ενίσχυση φωτισμού περιοχής.