Trimore Syros Triathlon
http://www.syrostriathlon.gr

 

Το Trimore Syros Triathlon, με τη  συνδιοργάνωση της ομάδας Trimore, του Δήμου Σύρου –  Ερμούπολης και τοπικών φορέων και συλλόγων, υπό την αιγίδα των ομοσπονδιών ΕΟΜΟΠ, ΚΟΕ και ΕΟΤ, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με την αρωγή των μεγάλων Χορηγών, πλήθους θεματικών χορηγών, μεγάλων έμπρακτων υποστηρικτών, πρόθυμων υποστηρικτών και φυσικά Χορηγών Επικοινωνίας, αποτελεί μια ιδέα που γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2015.

Πρόκειται για μια πολυήμερη αθλητική και πολιτιστική γιορτή, η οποία σταδιακά, χρόνο με το χρόνο, κατακτά τις καρδιές όλο και περισσότερων ανθρώπων σε Ελλάδα και Εξωτερικό ως ένα multi – event γεμάτο δράση, δυναμισμό, ενθουσιασμό, καινοτόμες ιδέες που γίνονται πράξη και έμπνευση – παρακίνηση.

Φιλοδοξία του TRIMORE Syros Triathlon ως θεσμού είναι να αποτελεί μια ανεξίτηλη εμπειρία σε κάθε έναν που έλαβε μέρος σε αυτή με όποιον ρόλο, να υπόσχεται στον εαυτό του και τους γύρω του ότι αποκλείεται να χάσει κάθε επόμενη, να προτρέπει με κάθε ευκαιρία σε φίλους και γνωστούς να μην χάσουν την επόμενη, να μιλά θετικά γι’ αυτή με ενεργητικό τρόπο και τέλος να αποτελεί εστία δυνατής επιθυμίας για όσους δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν.

 

 

Hellas Beetles Synchro Cup
http://koe.org.gr

 

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συνδιοργανώνει με τον Α.Ν.Ο. Μεταμόρφωσης, υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ), του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΕΟΤ, τη Διεθνή Διοργάνωση Συγχρονισμένης Κολύμβησης «HELLAS BEETLES SYNCHRO CUP» στη Σύρο.

Οι αγώνες διεξάγονται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο “Δημήτριος Βικέλας” και φιλοξενεί σπουδαία ονόματα από το διεθνές στερέωμα του αθλήματος, ανάμεσά τους και οι Εθνικές μας Ομάδες Γυναικών και Νεανίδων.

Το μεγάλο αυτό ραντεβού στη Σύρο κατηγορίας OPEN έχει ήδη ενταχθεί στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), αλλά και της ΚΟΕ, ενώ παράλληλα έχει ενταχθεί στη σειρά αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με την επωνυμία “FINA World Series” που γίνονται στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος σε όλο τον κόσμο και στη δημιουργία παγκόσμιας βαθμολογίας χωρών (www.fina.org).

 

 

LG AegeanBall Festival
http://www.aegeanball.gr

 

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η εταιρεία Progame με τους εκπροσώπους της, κ. Φάνη Ξηνταβελώνη και κ. Γιάννη Λάσκαρη, και η εταιρεία TCS με τον εκπρόσωπό της Μάικ Φουντεδάκη διοργανώνουν στη Σύρο το μεγαλύτερο αθλητικό, τουριστικό και φιλανθρωπικό γεγονός του καλοκαιριού, το LG AegeanBall Festival, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA),

Πρόκειται για ένα όραμα του τεράστιου διεθνή αθλητή και συμπατριώτη μας, Γιώργου Πρίντεζη, που βρήκε την υποστήριξη όλων μας, καθώς προάγει το αθλητικό ιδεώδες, τον εθελοντισμό και την κοινωνική ευαισθησία , ενώ αναδεικνύει το νησί μας με μοναδικό τρόπο, καθιερώνοντας το ως κορυφαίο αθλητικό προορισμό, διαμέσου των ΜΜΕ, του Internet, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά του τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ, το οποίο μεταδίδεται ζωντανά και σε χώρες χώρες του εξωτερικού.

Διεθνείς και καταξιωμένοι αθλητές του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου μπάσκετ, αλλά και αθλητές όλων των ηλικιών, αγωνίζονται σε ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα στην Πλατεία Μιαούλη, μπροστά από το εμβληματικό Δημαρχείο, σε ένα Open Πρωτάθλημα Basket 3 on 3 και σε διαγωνισμούς Skill challenge, διάρκειας πέντε (5) ημερών,  ενώ πολλοί είναι και οι  επώνυμοι που δίνουν το «παρών» και συμβάλλουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

 

Syros RUN, Vari-Foinikas- Delagratsia Run
http://www.syrosrunners.gr

 

Το Syros Run πραγματοποιείται στο νησί μας με απόλυτη επιτυχία, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Δρομείς Σύρου», ενώ έχει καταξιωθεί πλέον ως θεσμός στο δρομικό κίνημα, καθιερώνοντας το νησί μας σταδιακά  ως ελκυστικό αθλητικό προορισμό. Η συμμετοχή χιλιάδων Συριανών και επισκεπτών είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το Syros Run αγκαλιάστηκε με αγάπη και καθιερώθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά αθλητικά γεγονότα πανελλαδικώς και διεθνώς.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση έχει ήδη επεκταθεί και στα χωριά μας, με πρωτοπόρους τη Βάρη, τον Φοίνικα και την Ποσειδωνία.

Ο Σύλλογος «Δρομέων Σύρου» με συνεχή παρουσία και συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα του νησιού μας, έχει καταφέρει να συστήσει με το δρομικό άθλημα μία μεγάλη μερίδα μη αθλητών, Συριανών και όχι μόνο, η οποία χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται εντυπωσιακά.

 

Syros City Trail
http://www.syroscitytrail.gr

 

Ο Σύλλογος «Δρομέων Σύρου», με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, διοργανώνει αγώνα τρεξίματος πόλης με την επωνυμία «Syros City Trail», το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το νησί της Σύρου. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της του νησιού, αλλά και της ομορφιάς του φυσικού τοπίου, μέσα από μια ειδική αθλητική και περιπατητική διαδρομή.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα είναι η πρωτόγνωρη συμμετοχή του κοινού, καθώς η διαδρομή περιλαμβάνει τα αμέτρητα σκαλάκια και τα σοκάκια της πόλης, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να έχουν προσωπική επαφή με τον κόσμο, που βρίσκεται στις αυλές ή στις πλατείες και χειροκροτεί, εμψυχώνοντας τους δρομείς.

 

 

Syros – Foinikas VolleyBall Club
http://www.foinikasclub.gr

 

Η Ομάδα Βόλεϊ του Φοίνικα, με έδρα τη Β’ Κλειστή Αίθουσα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας» στην Ερμούπολη, διανύει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια μια επιτυχημένη πορεία στην Α1 Βόλεϊ ανδρών, προβάλλοντας το νησί μας με τις επιδόσεις της, εντός και εκτός συνόρων. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, αρωγός και υποστηρικτής της «ομάδας της καρδιάς μας», ενισχύει έμπρακτα τον Φοίνικα Σύρου, προκειμένου να κατακτήσει τους στόχους του, που αποτελούν παράλληλα και στόχους σύσσωμου του νησιού μας, και να ανέβει στα υψηλότερα βάθρα του αθλήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

 

 

Μεταξύ άλλων, τα τελευταία τρία (3) χρόνια πραγματοποιήθηκαν οι εξής αθλητικές εκδηλώσεις:

 • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας
 • Ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλασσής «Τρίγωνο Κυκλάδων»
 • Αγώνες Ιστιοπλοΐας Τριγώνου «Ποσειδώνια»
 • Κολυμβητικοί Αγώνες «ΒΙΚΕΛΕΙΑ»
 • Mini Vikelas Cup
 • Διασυλλογικός Αγώνας Κανόε Καγιάκ
 • Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ράλι Αιγαίου
 • Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας ανοικτής θαλασσής «Cyclades Regatta»
 • Πανελλήνιου Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας Γυναικών Ομαδικό
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλιείας με φελλό
 • Πανελλήνιο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου (ΝΕΟΣ ΑΟΣ)
 • Διεθνές Τουρνουά Σκακιού League Cup Νίκος Σαμαράς
 • Πανελλήνιο Ανοικτό Τουρνουά Ξυλορακέτας
 • Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Τένις έως 16 ετών
 • Διασυλλογικό Ανοικτό Πρωτάθλημα Νοτίου Αιγαίου taekwon do w.t.f. και Πανκυκλαδικό Κύπελλο
 • Τουρνουά Beach Volley
 • Εργασιακό Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης
 • Εργασιακό Πρωτάθλημα πετοσφαίρισης
 • Ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
 • Πρωτάθλημα KENTO
 • Ολισθικό Φεστιβάλ