Ρούσσος ΝίκοςΡΟΥΣΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΦΡΑΤΕΛΟΣ)

Γενικός Διευθυντής Εταιρείας «Iονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.» του Ομίλου Alpha Bank (ιδιοκτήτρια Hilton)

Δημοτική Ενότητα Ποσειδωνίας

 

Ο Νικόλαος Ρούσσος είναι 58 ετών, κατάγεται από τη Βάρη Σύρου και φέρει το όνομα του παππού του, γνωστού με το παρατσούκλι «Φρατέλος». Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ρούσσου το γένος Καραμολέγκου και έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Κοσμά.

Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και ακολούθως σπούδασε Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στο Centre de Recherches des Industries Alimentaires et Chimiques στις Βρυξέλλες. Εργάσθηκε αρχικά στο Catering της SABENA στο αεροδρόμιο Βρυξελλών και ακολούθως στο πολυτελές ξενοδοχείο Sheraton Brussels. Εν συνεχεία διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος στο συγκρότημα Astir Palace Βουλιαγμένης και Γενικός Διευθυντής στο Astir Palace Αθηνών. Το 1993 εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Iονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., Εταιρία του Ομίλου Alpha Bank, αρχικώς ως Διευθυντής Εκμεταλλεύσεως για την εποπτεία των ξενοδοχείων Hilton Athens και Imperial Grecotel Ρόδου και από το 2000 ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση της Εταιρίας. Συμμετείχε ως μέλος στην επιτροπή ανακαίνισης του Hilton Αθηνών.

Υπηρέτησε την χρονική περίοδο 1979 – 1980 ως Έφεδρος Αξιωματικός στο Τ.Ε. Ερμουπόλεως. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στην Ερμούπολη ξεδίπλωσε το ταλέντο του στην υποκριτική ως μέλος του ερασιτεχνικού θιάσου «Απόλλων Σύρου». Συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις του θιάσου και μεταξύ άλλων τον Απρίλιο 1980 ως συμπρωταγωνιστής στο θεατρικό έργο «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στο θέατρο Απόλλων .

Έχει βραβευθεί από τον Ε.Ο.Τ. για την συμβολή του στον συνεδριακό τουρισμό και από το ΝΑΤΟ για τη συμμετοχή του στην οργανωτική επιτροπή του ετήσιου συνεδρίου εφέδρων αξιωματικών χωρών μελών ΝΑΤΟ, που έλαβε χώρα στην Αθήνα το 1986.Ως Διευθυντής Πωλήσεων του Astir Palace Βουλιαγμένης συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό τουριστικών εκθέσεων και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό σε σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων. Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της διεθνούς γαστρονομικής λέσχης Chaîne des Rôtisseurs με τον βαθμό Officier Maître Hotelier. Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών εισηγητής του ινστιτούτου του American Hotel & Motel Association στις εγκαταστάσεις του BCA College στην Αθήνα.