ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ του Ιωάννη

Δημοσιογράφος
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Αγροτικής Πολιτικής

Το 2014, μια ομάδα ανθρώπων με όραμα, δημιουργική σκέψη, αλλά κυρίως με πολύ αγάπη για την Σύρο, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των δημοτών και ξεκίνησαν μια δύσκολη προσπάθεια με στόχο την επανεκκίνηση του νησιού και την ώθησή του σε τροχιά ανάκαμψης, σταθεροποίησης και αναπτυξιακής κατεύθυνσης.

Σήμερα, περίπου 5 χρόνια μετά απ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, μέσα από τα έργα πνοής που υλοποιήθηκαν και προγραμματίστηκαν, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν σε όλους τους τομείς, καταθέτουμε έναν πλούσιο απολογισμό που αποδεικνύει ότι η συλλογική προσπάθεια που καταβλήθηκε απέδωσε καρπούς προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και οικονομίας.

Το αποτέλεσμα αυτό, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι επετεύχθη εν μέσω βαθύτατης εθνικής δημοσιονομικής κρίσης, δημιουργεί ακόμη περισσότερες προσδοκίες στους δημότες για το μέλλον και αυξάνει το αίσθημα ευθύνης για όλους εμάς. Είναι χρέος και καθήκον μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε αυτή την προσπάθεια, ώστε να διατηρήσουμε την Σύρο σε πορεία ανάπτυξης και να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο  τους ορίζοντές της.

Ο άνθρωπος, ο οποίος ηγείται αυτής της προσπάθειας, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Γιώργος Μαραγκός, απέδειξε ότι διαθέτει το ειδικό βάρος και την ικανότητα να διοικήσει το μεγαλύτερο Δήμο του νομού μας, ενώ τα αντανακλαστικά, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητά του αποτελούν εγγύηση για την παραγωγή έργου στον τόπο. Διαθέτει, επίσης, όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συνοδεύουν έναν δήμαρχο στην εποχή της σύγχρονης τοπικής αυτοδιοίκησης και των μεγάλων προκλήσεων.

Δίπλα στον Γιώργο Μαραγκό και στους υπόλοιπους συνυποψήφιους του συνδυασμού μας συντάσσομαι και πάλι ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα έχει νικηφόρο αποτέλεσμα όχι μόνο για την παράταξή μας, αλλά κυρίως, για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας.

Βιογραφικό

Ο Μάριος Βουτσίνος γεννήθηκε το 1978 και ζει μόνιμα στον Γαλησσά της Σύρου. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Κωνσταντινίδη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Λουκία και τον Χάρη.

Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και από το 2001 έως το 2014 ασκούσε το επάγγελμα του δημοσιογράφου, έχοντας εργαστεί και συνεργαστεί με πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Κυκλάδων, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Τα τελευταία χρόνια, παρακολουθεί το Πρόγραμμα Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Υπήρξε υποψήφιος, για πρώτη φορά, στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, όπου κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής Κυκλάδων μέχρι και τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών τον Ιουνίου 2012.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη με τον συνδυασμό «Η Σύρος που Αξίζουμε» Δημοτικός Σύμβουλος και έκτοτε ασκεί τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής. Επίσης, είναι Πρόεδρος στη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, ενώ συμμετέχει σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.