ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ ΕΛΠΙΔΑ του Ζάννε

Διοικητική υπάλληλος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

Γεννήθηκα μακριά από τη Σύρα από γονείς Συριανούς κι έμαθα να αγαπώ το νησί μας φυσικά, όπως έμαθα να περπατάω και να μιλάω. Ζώντας πάντα με το ένα πόδι αλλού, μαζεύοντας εμπειρίες και γνώσεις ένοιωθα πάντα ότι η πραγματική μου δύναμη ήταν η σχέση μου με τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Σήμερα νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω και εγώ με την σειρά μου στη Σύρα, μέσα από τη συλλογική δουλειά και προσπάθεια για τον τόπο. Αυτό για μένα είναι η πολιτική, ιδιαίτερα η πολιτική στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτή την έννοια της πολιτικής εκφράζει για μένα ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός και η σημερινή δημοτική αρχή και για αυτό στέκομαι στο πλευρό του για να προσφέρω όσο μπορώ στην προσπάθεια τους για μια καλύτερη Σύρο.

Βιογραφικό

Η Ελπίδα Βουτσίνου γεννήθηκε στην Αθήνα από Συριανούς γονείς, τον Γιάννη (Ζάννε) Βουτσίνο και την Αγγελική Δούναβη. Είναι έγγαμη με δύο ενήλικα παιδιά, την Μαριάτζελα και το Μάνο.  Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Κολλέγιο Saint George και είναι φοιτήτρια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού. Γνωρίζει  αγγλικά και γαλλικά.

Από το 1984 ως το 1990 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και από το 1990 έως και σήμερα εργάζεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Είναι ενεργός πολίτης εδώ και πολλά χρόνια, στηρίζοντας  πολιτικές δυνάμεις και  ανθρώπους που πίστευε και εκτιμούσε. Τελευταία δε, δραστηριοποιείται στον Τομέα των Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων.

Ασχολείται  με το προσκοπικό κίνημα, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης (ΕΚΣ) και έχει ως χόμπυ τον χορό.