ΓΟΥΣΓΟΥΝΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Νικολάου

Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός ΤΕ
Ελεύθερος Επαγγελματίας
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολεοδομίας

Πριν  5 χρόνια οραματιστήκαμε μια καλύτερη Σύρο, στοχεύσαμε στην επίτευξη υψηλών στόχων σε όλους τους τομείς και εγώ προσωπικά στην υλοποίηση έργων υποδομών που ακούγαμε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν βλέπαμε να υλοποιούνται. Πολλά από αυτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί, άλλα υλοποιούνται τώρα και ακόμα περισσότερα έχουν πλέον ολοκληρωμένες μελέτες, εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, ενώ ξεκινάει η υλοποίησή τους εντός του 2019. Έχω υποχρέωση να βοηθήσω να μην υπάρξει οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση ή καθυστέρηση. Στηρίζω με κάθε μέσο και τρόπο την Δημοτική Αρχή, τον συνδυασμό που φτιάξαμε από το μηδέν και τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό ως τον καταλληλότερο γι αυτή την θέση σήμερα. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, μαζί βεβαίως και με νέους πολύ ικανούς συμπολίτες μας που θα ενισχύσουν την προσπάθεια, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ολοκληρώσουμε το έργο που αναλάβαμε, για να έχουμε  εμείς και τα παιδιά μας το συντομότερο την Σύρο που αξίζουμε.

Βιογραφικό

Ο Σταύρος Νικ. Γουσγουνέλης γεννήθηκε το 1968 στη Ερμούπολη, Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Ανδ. Πασσά και έχουν δύο γιους, τον Νίκο και τον Ανδρέα.

Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ, με μεταπτυχιακό στην μικροβιολογία νερού της Ιατρικής σχολής Πατρών. Επιχειρηματίας, έμπορος και κατασκευαστής συστημάτων επεξεργασίας, παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού .

Το 1992-93 υπηρέτησε στον Στρατό ξηράς (Μηχανικό). Το 1994 εργάστηκε στο Νεώριο Ναυπηγεία Σύρου (τμήμα ηλεκτρολόγων) και το 1995-96 σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Το 1996-97 εργάστηκε στο Λιμενικό Ταμείο Κυκλάδων, στην τεχνική υπηρεσία για σύνταξη μελετών, παρακολούθηση και επίβλεψη έργων, το 1997-2001 στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων ως μηχανικός για Τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του τμήματος (ΤΥΔΚ) τεχνικής υπηρεσίας δήμων και κοινοτήτων Κυκλάδων. Το 2002-2005 εργάστηκε στη Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης του Κοινοτικού πλαισίου στήριξης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για αξιολόγηση ένταξη και παρακολούθηση έργων ΠΕΠ. Από το 2005 έως το 2012 στον τ. Δήμο Ποσειδωνίας, στο τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας, και στη συνέχεια μετά την συνένωση των δήμων στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης ως μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ταυτόχρονα, από το 2008 και μέχρι σήμερα, μαζί με την σύζυγο του, ξεκίνησαν την επιχείρηση Water Shop, με αντικείμενο την εμπορία και κατασκευή συστημάτων επεξεργασίας και διάθεσης πόσιμου νερού.

Είναι μέλος και αθλητής ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΝΟΣ από 2006-2009 και πρόεδρος από 2010-2013.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε», διατελώντας έως το 2017 Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για Πολεοδομικά Θέματα.