ΔΟΥΝΑΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μάρκου

Αν. Διευθυντής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου
Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας
Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης

Η δύσκολη εποχή στην οποία ζούμε, επιβάλλει αφενός την ύπαρξη ικανότητας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας και αφετέρου την διάθεση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο με αίσθημα δημοκρατικότητας και δικαιοσύνης. Αυτά τα στοιχεία, μαζί με την σκληρή και άοκνη δουλειά, αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας και της επίτευξης των στόχων που θέτει ο κάθε άνθρωπος.

Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τον Σεπτέμβριο 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2016, και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα, μοναδικός γνώμονάς μου ήταν και είναι η σωστή διαχείριση και διευθέτηση όλων των υποθέσεων που απασχολούσαν και απασχολούν το νησί μας, με την υπέρβαση κάθε εμποδίου και δυσκολίας και με την μέγιστη δυνατή συναίνεση, για την επίτευξη των τελικών στόχων.

Κατόπιν αυτών και χωρίς δεύτερη σκέψη, θέτω εκ νέου τον εαυτό μου στην διάθεση των συμπολιτών μου, ως μέλος της μεγάλης οικογένειας «της Σύρου που Αξίζουμε», για να υπερβούμε τους αρχικούς στόχους που θέσαμε το 2014 και να επιτύχουμε την προσδοκώμενη από όλους πρόοδο του νησιού μας.

Βιογραφικό

Ο Γεώργιος Δούναβης του Μάρκου γεννήθηκε στη Σύρο το 1970 και διαμένει στο Επισκοπειό. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Βακονδίου.

Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Σύρου το 1988. Στη συνέχεια εισήχθη μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ανακηρύχθηκε πτυχιούχος το 1992.

Από το 1994 έχει εργαστεί σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου ως αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικών, ενώ από το 1995 εργάζεται στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Σύρου ως Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας, αρχικά ως ωρομίσθιος και από το 2001 μέχρι σήμερα ως μόνιμος καθηγητής. Κατά την τριετία 2005-2008 εργάστηκε με απόσπαση ως επιτελικό στέλεχος στο Τμήμα Προγραμματισμού, Κανονισμών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά. Από το 2012 μέχρι σήμερα κατέχει την θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή της Α.Ε.Ν. Σύρου.

Τα τελευταία 18 χρόνια έχει συγγράψει – μεταφράσει τέσσερα (4) εκπαιδευτικά βιβλία και τέσσερα (4) ένθετα εγχειρίδια για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τα οποία έχουν εκδοθεί από το Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώ έχει επίσης την ιδιότητα του Επιστημονικού Συμβούλου του Ιδρύματος Ευγενίδου, έχοντας μέχρι σήμερα επιμεληθεί την έκδοση έξι (6) βιβλίων.

Την δημοτική περίοδο 2014 – 2016, διετέλεσε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος των Επιτροπών Πολιτισμού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Από τον Μάρτιο του 2016 κατέχει τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.