ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ανάργυρου

Διευθυντής καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Σύρου και καταστημάτων Κυκλάδων
Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου

Η πολιτική είναι ένα πεδίο ανθρώπινης δράσης, που απαιτεί αυξημένες ικανότητες ως προς το ήθος, τη δυνατότητα αυτοκριτικής, την ευθύνη, την καλαισθησία, την ταπεινότητα, το αίσθημα του μέτρου, την ικανότητα διείσδυσης στην ψυχή του συνανθρώπου.

Πιστεύοντας και έχοντας σαν γνώμονα όλα τα παραπάνω και με τη σκέψη ότι δεν έχει νόημα να ασκώ κριτική, να προτείνω λύσεις, να αναλύω ιδέες αλλά να αρνούμαι να συμμετέχω στην υλοποίηση τους, με αποτέλεσμα να γίνομαι αναξιόπιστος και υποκριτής, κρυπτόμενος πίσω από μια οθόνη, κάνοντας κριτική και όντας αρεστός σε όλους, βγαίνω και πάλι μπροστά με τον συνδυασμό «Η Σύρος που Αξίζουμε» και επικεφαλής τον Γιώργο Μαραγκό, βλέποντας πολλά από αυτά που κακώς έχουμε συνηθίσει να λέμε «αυτονόητα» να προχωρούν αποτελεσματικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και γίνομαι εκ νέου αντικείμενο της ίδιας κριτικής.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Κοσμάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1960 και είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Μαστραντωνάκη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Ευαγγελία και τον Ανάργυρο. Είναι απόφοιτος της Σχολής Βασικού Προσωπικού-Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΛ-ΤΑ και σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής στο κεντρικό κατάστημα ΕΛ-ΤΑ Σύρου και των καταστημάτων ΕΛ-ΤΑ Ν. Κυκλάδων. Κατά τη διάρκεια των 36 ετών επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, έχει υπηρετήσει στη θέση του Προϊσταμένου στα Καταστήματα ΕΛ-ΤΑ Ίου και Μήλου.

Είναι μέλος του Σωματείου Ταχυδρομικών Ν. Κυκλάδων, με 12ετή θητεία στη θέση του προέδρου και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία ΕΛ-ΤΑ του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλος του ΙΝΕ ΓΕΣΣΕ, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου, Αντιπρόεδρος του Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ και Γ. Γραμματέας του Σωματείου «ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΣ». Υπήρξε, επίσης, μέλος του Ροταριανού Ομίλου Ερμούπολης, ενώ την περίοδο 2008-2009 διετέλεσε πρόεδρος και την περίοδο 2011-2012 βοηθός Διοικητή της 2470 Περιφ. Διεθνούς Ρόταρυ.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.