ΠΑΝΟΥΣΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) του Ευαγγέλου

Ηθοποιός

Θέλω να λάμπει πάντα το διαμάντι μας, η ΣΥΡΟΣ, και να νιώθουμε όλοι ότι αξίζει η αρχόντισσά μας να είναι πρώτη στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στην Υγεία, με μια μεγάλη αγκαλιά για τους γονείς, τους παππούδες, τα παιδιά.

 

 

Βιογραφικό

Η Ρούλα Πανούσου γεννήθηκε στη Σύρο και είναι το πρώτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, το γένος Κουμούτση. Έχει την ευλογία να είναι μητέρα τριών παιδιών που της χάρισαν και πέντε εγγόνια. Ζει με τον σύζυγό της, Γεώργιο Πανούσο εδώ και 43 ολόκληρα χρόνια. Αποφοίτησε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και των Θηλέων έως τη δευτέρα τάξη, ενώ οι σπουδές της συνεχίστηκαν στην Αθήνα, όπου τελείωσε με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως Ηθοποιός και Δασκάλα Θεάτρου σε Δημοτικά Σχολεία.

Υπηρέτησε τα Μ.Μ.Ε. και το Θέατρο αρκετά χρόνια, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της, έχει να θυμάται τη συνεργασία της με τον Ανδρέα Μικρούτσικο στις εκπομπές «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό» και «Μεγάλο Παζάρι», καθώς και τη συνεργασία της, τα τελευταία χρόνια, με τον Χάρη Ρώμα σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ήταν από τους πρώτους ηθοποιούς που παρουσίασαν παιδικές παραστάσεις στην Πλατεία Μιαούλη, στο πλαίσιο των Ερμουπολείων.