ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΜΑΡΚΟΣ του Ιωσήφ

Πτυχιούχος Φιλοσοφίας & Θεολογίας, Συντ. Δ.Ε.Η., Πρόεδρος Φο.Δ.Σ.Α., τ. Αντιδήμαρχος Δήμου Ποσειδωνίας

ΣΤΗΡΙΞΑ, ΣΤΗΡΙΖΩ και θα συνεχίσω να ΣΤΗΡΙΖΩ τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» με επικεφαλής τον άξιο και ικανότατο τωρινό Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, συμμεριζόμενος το όραμά του και συμβάλλοντας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια.

Είμαι πεπεισμένος ότι με τη βοήθεια των νέων στελεχών του, με τις φρέσκιες ιδέες, αλλά και των παλαιών, που κατέχουν πλέον την εμπειρία, πρόκειται να ολοκληρωθεί στο ακέραιο το όραμα που χαράχθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον Δήμαρχο μαζί με τους στενούς του συνεργάτες αλλά και αυτά που σχεδιάζονται για το μέλλον για μια Σύρο που πραγματικά αξίζουμε.

Βιογραφικό

Ο Μάρκος Πρίντεζης του Ιωσήφ γεννήθηκε το 1948 στην Ποσειδωνία και είναι παντρεμένος με την Αγνή Λεονάρδου Γαδ, με την οποία έχει αποκτήσει τρεις γιους, τον Ιωσήφ, τον Λεονάρδο και τον Φραγκίσκο.

Έχει τελειώσει το εξατάξιο Γυμνάσιο στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιταλία στην Pontificia Università Gregoriana, Φιλοσοφία και Θεολογία, απ’ όπου πήρε το πτυχίο του. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε ως υπάλληλος ΔΕΗ έως τη συνταξιοδότησή του.

Επί 12 συναπτά έτη υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Κοινοτάρχης Ποσειδωνίας, ενώ κατά το ίδιο διάστημα διετέλεσε γραμματέας της ΤΕΔΚ Κυκλάδων. Από το 1999-2002 ήταν επικεφαλής της μειοψηφίας στον π. Δ. Ποσειδωνίας, ενώ το 2006 έθεσε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Ενωτική Πορεία» του κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, όπου εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος. Επί τέσσερα έτη διετέλεσε Αντιδήμαρχος Δ. Ποσειδωνίας (2007-2010). Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Σύρος που Αξίζουμε», αναλαμβάνοντας τη θέση του Πρόεδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.).