ΡΟΥΣΣΟΥΝΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Μιχαήλ

Ασφαλιστικός Πράκτορας και τουριστικός επιχειρηματίας
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοιν. Υπηρεσίας, Κ.Α.Π.Η. και Παιδικών Σταθμών

Όραμά μας ήταν μια κοινωνική υπηρεσία με κεντρικό σημείο τον άνθρωπο. Το πετύχαμε δημιουργώντας τα Κέντρα Κοινότητας και βοηθώντας συνανθρώπους μας που ζούσαν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Επίσης, πραγματοποιήσαμε άνοιγμα των τμημάτων των Κ.Α.Π.Η. σε νέες δραστηριότητες και συχνή επιμόρφωση των μελών του στα νέα δεδομένα της κοινωνίας, με ενεργή συμμετοχή στο γίγνεσθαι του νησιού μας.

Οι Παιδικοί μας Σταθμοί αποτέλεσαν το μεγάλο στοίχημα λόγω των νέων δεδομένων για την εναρμόνισή τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μέσα από την καινοτομία που παρουσιάσαμε, διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, προκειμένου να αλλάξουν όψη όλοι οι παιδικοί σταθμοί.

Τα προηγούμενα χρόνια αυτοί οι στόχοι φαίνονταν πολύ μακριά. Πλέον είναι πραγματικότητα.

Βιογραφικό

Ο Ρουσσουνέλος Απόστολος γεννήθηκε το 1966 στη Σύρο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, της Μαριάννας, τελειόφοιτης του Παν/μίου Πειραιώς στις Οικονομικές Επιστήμες, και του Μιχαήλ, ο οποίος είναι έτοιμος για τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Είναι ασφαλιστικός πράκτορας και συνεργάζεται με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες. Παράλληλα, διατηρεί επιχείρηση ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην Ερμούπολη της Σύρου.

Σπούδασε στην ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού, απ’ όπου αποφοίτησε το 1984. Το 1986 πήρε αριστείο στις κατευθυντήριες γραμμές του Ε.Ν. μετά από σειρά εξετάσεων. Το 1995 έγινε ασφαλιστικός σύμβουλος της ΙNTERAMERICAN. Το 2010-2011 μέσω της EURECO ACADEMY πέρασε επιτυχώς και κατέχει το τίτλο του financial planning. Επίσης, το 2011 παρακολούθησε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα τον Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό, ενώ το 2012 παρακολούθησε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα τη Χρηματοοικονομική Συμπεριφορική.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» και έως σήμερα διατελεί Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Υπηρεσίας, Κ.Α.Π.Η . και Παιδικών Σταθμών.

Συμμετέχει σε πολιτιστικούς καθώς και σε αθλητικούς συλλόγους, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά και την οικογένειά του.