Ρούσσος Ιωσήφ (Ταλαράς) του Νικολάου

Επιχειρηματίας Εστίασης
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βάρης

Ο λόγος που με κάνει να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι η μεγάλη αγάπη μου για το χωριό μου και η επιθυμία μου να το βλέπω να προοδεύει. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός «Η Σύρος που αξίζουμε» με επικεφαλής τον Γιώργο Μαραγκό είναι ο πλέον κατάλληλος για να συνεχίσει αυτή την ανοδική πορεία.

 

Βιογραφικό

Ο Ιωσήφ Ρούσσος γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους Αττικής και κατοικεί μόνιμα στη Σύρο. Έζησε και μεγάλωσε στη Βάρη ως τα 27 του χρόνια, οπότε παντρεύτηκε τη Μαρία Βαρθαλίτου, με την οποία έχει αποκτήσει μια κόρη.

Από το 1997 είναι μόνιμος κάτοικος Μέγα Γιαλού, ενώ δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης ως ιδιοκτήτης και μάγειρας της ταβέρνας «ο Ταλαράς» στο Μέγα Γιαλό από το 1993.

Το 1987 τελείωσε το 1° Γενικό Λύκειο Σύρου. Το 2006-2007 πήρε το δίπλωμα του βοηθού μαγειρικής τέχνης από το ΙΕΚ Σύρου και συμμετείχε στην παρουσίαση Συριανής κουζίνας που πραγματοποιήθηκε στο «Saint George Lycabettus hotel» στην Αθήνα.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν τον τουρισμό και τη γαστρονομία.

Αγαπημένη του ασχολία στον ελεύθερο χρόνο του είναι το ψάρεμα και ο λαχανόκηπός του.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, ενώ από το 2017 εκτελεί χρέη Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης.