ΡΟΥΣΣΟΣ ΙΩΣΗΦ (ΣΟΛΑΚΑΣ) του Αντωνίου

Χειριστής Γερανών

Βιοκαλλιεργητής Αρωματικών Φυτών

Πιστεύω ότι η συνεργασία, η θετική προσέγγιση και το ενδιαφέρον για τη Σύρο μας είναι απαραίτητα στοιχεία για δημιουργία και επίτευξη στόχων. Αυτά θα είναι οι προτεραιότητές μου και θα προσπαθήσω να εμπνεύσω και τους συμπολίτες μου για την ανάδειξη του τόπου και του πολιτισμού μας.

Η συνεργασία και η θετική αντίληψη φέρνουν δημιουργία. Ο αρνητισμός και η μιζέρια, ΤΙΠΟΤΑ.

Βιογραφικό

Ο Ιωσήφ Ρούσσος γεννήθηκε στη Σύρο και είναι μόνιμος κάτοικος Φοίνικα. Είναι παντρεμένος με την Ακριβή Γεωργίου, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Μαγδαληνή. Αποφοίτησε από το ΤΕΣ Σύρου, με την ειδικότητα «Ηλεκτρικό Σύστημα Αυτοκινήτου» και στη συνέχεια από το ΚΕΤΕΚ Καλαμακίου, με την ειδικότητα «Τεχνίτης Ηλεκτρονικών Αυτοματισμών».

Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα στο αντικείμενο των σπουδών του για αρκετά χρόνια. Η αγάπη του, όμως, για την Σύρο τον έκανε να επιστρέψει. Σήμερα εργάζεται στο Νεώριο Σύρου ως χειριστής γερανών και παράλληλα είναι βιοκαλλιεργητής αρωματικών φυτών, συνιδρυτής και μέλος της συνεργασίας CYCLADES ORGANICS.

Αποτελεί, επίσης, μέλος των Δ.Σ. γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Φοίνικα και Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, καθώς και μέλος στο ΔΣ Παγκυκλαδικού Σωματείου Χειριστών.