ΣΙΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΩΡΤΖΗ) του Νικολάου

Πολιτικός Μηχανικός

Αποφάσισα να συμμετέχω για δεύτερη φορά στον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε», γιατί πιστεύω ότι μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα και εμπειρία μπορώ να κατανοήσω καλύτερα τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας και να προσφέρω στην ανάδειξη, ανάπτυξη και εξέλιξή του, ώστε να διασφαλίσουμε μια καλύτερη και ποιοτική ζωή για όλους μας.

Βιογραφικό

Η Ιωάννα Σίμου, 37 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο με γονείς τη Μαρία Σίμου – Τζώρτζη, Συριανής καταγωγής και τον Νικόλαο Σίμο με καταγωγή από την Καβάλα. Έζησε στην Αθήνα για 10 χρόνια, στο πλαίσιο των σπουδών της, ως Μηχανικός Δομικών Έργων στο Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά και ως Ενεργειακός Επιθεωρητής, και της επαγγελματικής της κατάρτισης. Από το 2014 ζει μόνιμα στη Σύρο.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός και είναι ιδιοκτήτρια τουριστικών καταλυμάτων στο Κίνι.

Είναι μέλος του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, της ΕΕΤΕΜ, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το 2014 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε».

Συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού του περιβάλλοντος και κυρίως του βυθού της θάλασσας.

Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η δημιουργικότητα, η πρωτοβουλία, η ενασχόληση με δράσεις όπως η κατάδυση, τα θαλάσσια σπορ (κανό καγιάκ, κολύμβηση), η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και οι πολεμικές τέχνες.