ΣΑΓΚΙΝΕΤΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ (ΜΕΜΗΣ) του Βενεδίκτου

Προϊστάμενος Ε.Φ.Κ.Α.

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών

Έχοντας διαγράψει 39 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνειδητά συμμετέχω στον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» με επικεφαλής τον Γιώργο Μαραγκό, διότι θεωρώ ότι είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή για να προχωρήσει το νησί μας ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, συνεχίζοντας ένα σπουδαίο έργο που οι βάσεις του τέθηκαν 5 χρόνια πριν.

Βιογραφικό

Ο Δομένικος Σαγκινέτος γεννήθηκε το 1957 και μεγάλωσε στην Άνω Σύρο. Είναι παντρεμένος με την Άννα – Μαρία Βιδάλη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους.

Είναι απόφοιτος του ΚΑΤΕΕ Μηχανολόγων και από το 1985 εργάζεται στο ΕΦΚΑ μη μισθωτών Σύρου (πρώην ΤΕΒΕ). Παράλληλα, ασχολείται επαγγελματικά με τη μελισσοκομία, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Σύρου.

Λόγω της αγάπης του για τον αθλητισμό, για πολλά χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Άνω Σύρου.

Κατά τη δημοτική περίοδο 1983 – 1987 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον τ. Δήμο Άνω Σύρου και το 2007 – 2011 υπήρξε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του τ. Δήμου Άνω Σύρου. Μετά τη συνένωση των Δήμων με το σχέδιο Καλλικράτης, το 2011, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε», αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σύρου έως το 2017, οπότε και ορίστηκε Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών. Παράλληλα, εκτελεί χρέη προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού από το 2016 και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης από το 2019.