ΣΤΙΝΗ – ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΩ (ΗΡΩ) του Βασιλείου

Αναπληρώτρια Ειδ. Αγωγής (ΕΒΠ)
Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης

Με αγάπη για τον τόπο μου, υψηλό αίσθημα ευθύνης, εντιμότητα, ευθύτητα και αμεσότητα στους συμπολίτες μου, συμμετέχω υπερήφανα ξανά στον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» για να συνεχίσουμε το έργο μας δυναμικά, μαζί με την άξια και αποτελεσματική ομάδα, ώστε το όραμά μας, για τη Σύρο που αξίζουν οι επόμενες γενιές, να γίνει πραγματικότητα.

Βιογραφικό

Η Αργυρώ (Ηρώ) Στίνη – Δεληγιάννη κατάγεται από την Ίο και τη Νεάπολη Λακωνίας, έχει μεγαλώσει στον Πειραιά, ζει όμως τα τελευταία 20 χρόνια στην Σύρο. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Δεληγιάννη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Βανέσσα και τον Ανδρέα.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ με ειδικότητα «Γραμματέων και Βοηθών Λογιστού». Αποφοίτησε, επίσης, από το ΙΕΚ ΣΥΡΟΥ, με την ειδικότητα «Τεχνικών Τηλεπληροφορικής» και στη συνέχεια, από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με την ειδικότητα «Προσχολική Αγωγή – Ημερήσια Φροντίδα Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες». Γνωρίζει την αγγλική και ιταλική γλώσσα.

Έχει εργαστεί στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Σύρου, στο Ε.Ε.Ε.Κ Σύρου και στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήρας ως αναπληρώτρια ΕΒΠ. Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως αναπληρώτρια στην ίδια ειδικότητα.

Είναι μέλος του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέτων Σύρου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, ενώ παράλληλα διατελεί Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, μέλος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών.