Ο Γιώργος Μαραγκός γεννήθηκε το 1969 στην Ερμούπολη της Σύρου και έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Ισίδωρο και τον Χρήστο.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, διατελώντας παράλληλα πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, Πρόεδρος του παραρτήματος Κυκλάδων και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας όπου και αποφοίτησε το 1993. Κατά την διάρκεια της 25-ετούς επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, δραστηριοποιήθηκε στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων Η/Υ, στην εκπόνηση οικονομικών και τεχνικών μελετών, για φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και στον σχεδιασμό, στην ωρίμανση και παρακολούθηση συγχρηματοδοτούμενων ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων.

Έχει αρθρογραφήσει σε τεχνικά και οικονομικά έντυπα, ενώ διαθέτει πολυετή εμπειρία στη σχεδίαση και υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών ΣΕΚ, ενώ το διάστημα 2011-2013 υπήρξε Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς και μέλος πλήθους επιτροπών ως εμπειρογνώμονας στο πεδίο της επιστημονικής του γνώσης.

Συμμετέχει σε φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον αθλητισμό, το ψάρεμα, το κυνήγι και τη μουσική.