ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΞΗΣ)

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Μηχανικός Πληροφορικής, τ. Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Ποσειδωνίας

Δημοτική Ενότητα Ποσειδωνίας

 

Ο Αλέξανδρος (Αλέξης) Αθανασίου, ετών 42, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Φοίνικα της Σύρου. Είναι παντρεμένος με την Μαίρη Σκλάβου, με την οποία έχει αποκτήσει ένα γιο, τον Δημήτρη. Είναι Πληροφορικός και εργάζεται στο Τμήμα Πληροφορικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Σύρο από το 2006. Μιλάει την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Σπούδασε πληροφορική στο University of Westminster του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc) το 2000. Επέστρεψε στο νησί το 2002 όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το 2006 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τα κοινά του νησιού και έθεσε υποψηφιότητα με το συνδυασμό «Ενωτική Πορεία» του κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη στον π. Δήμο Ποσειδωνίας. Στο πλαίσιο της δημοτικής του θητείας, προσέφερε υπηρεσίες σε διάφορες επιτροπές του Δήμου, συνέβαλε στην ένταξη σημαντικών έργων σε επιχειρησιακά προγράμματα, ενώ την πρώτη διετία (2007-2008) ήταν αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη διετία (2009-2010), οι συνάδελφοί του τον εξέλεξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για το 2010 ανέλαβε την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου.

Στις εκλογές του 2014 εξελέγη με τη δημοτική παράταξη «Η Σύρος που αξίζουμε», διατελώντας Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών έως το 2017, ενώ σήμερα τελεί χρέη Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ονοματοθεσιών και Χωρικού Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ποσειδωνίας.