Γουσγουνέλης ΣταύροςΓΟΥΣΓΟΥΝΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Εντεταλμένος Σύμβουλος για Πολεοδομικά Θέματα, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., Εμπόριο και Κατασκευές Ιδιωτικών και Δημόσιων Έργων, τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, τ. Πρόεδρος Ν.Ο. Σύρου.

Δημοτική Ενότητα Ερμούπολης

 

Ο Σταύρος Ν. Γουσγουνέλης, 49 ετών, είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Ανδ. Πασσά και έχουν δύο γιούς, τον Νίκο και τον Ανδρέα.

Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, επιχειρηματίας, έμπορος και κατασκευαστής συστημάτων επεξεργασίας, παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού αλλά και ηλεκτρομηχανολογικών, ενεργειακών και βιομηχανικών έργων.

Το 1992-93 υπηρέτησε στο Μηχανικό. Το 1994 εργάστηκε στο Νεώριο Ναυπηγεία Σύρου (τμήμα ηλεκτρολόγων) και το 1995-96 σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και τηλεφωνικών κέντρων. Το 1996-97 εργάστηκε στο Λιμενικό Ταμείο Κυκλάδων, στην τεχνική υπηρεσία για σύνταξη μελετών, παρακολούθηση και επίβλεψη έργων, ενώ το 1997-2001 στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων ως μηχανικός για Τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του τμήματος (ΤΥΔΚ) τεχνικής υπηρεσίας δήμων και κοινοτήτων Κυκλάδων. Το 2002-2005 εργάστηκε στη Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης του Κοινοτικού πλαισίου στήριξης αποσπασμένος στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (ΕΥΔΕΠ Ν. Αιγαίου) για αξιολόγηση ένταξη και παρακολούθηση έργων ΠΕΠ και το 2005-2012 στον τ. Δήμο Ποσειδωνίας, στο τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας, και στη συνέχεια μετά την συνένωση των δήμων στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης ως μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ταυτόχρονα, από το 2008 και μέχρι σήμερα, μαζί με την σύζυγο του, ξεκίνησαν την επιχείρηση Water Shop, με αντικείμενο την εμπορία και κατασκευή συστημάτων επεξεργασίας και διάθεσης πόσιμου νερού, εξυπηρετώντας οικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσιες υπηρεσίες.

Είναι μέλος της οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου τα τελευταία 35 χρόνια, ήταν και είναι αθλητής ιστιοπλοΐας και υπήρξε αντιπρόεδρος του ΝΟΣ από 2006-2009 και πρόεδρος από 2010-2013.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε», διατελώντας έως το 2017 Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για Πολεοδομικά Θέματα.