Δούναβης ΓιώργοςΔΟΥΝΑΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αν/τής Διευθυντής Ακαδημίας Σχολής Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού

Δημοτική Ενότητα Ερμούπολης

 

Ο Γεώργιος Δούναβης του Μάρκου, ετών 48, γεννήθηκε στη Σύρο και διαμένει στο Επισκοπειό. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Βακονδίου.

Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Σύρου το 1988. Στη συνέχεια εισήχθη μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ανακηρύχθηκε πτυχιούχος το 1992.

Από το 1994 έχει εργαστεί σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου ως αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικών, ενώ από το 1995 εργάζεται στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Σύρου ως Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας, αρχικά ως ωρομίσθιος και από το 2001 μέχρι σήμερα ως μόνιμος καθηγητής. Κατά την τριετία 2005-2008 εργάστηκε με απόσπαση ως επιτελής στο Τμήμα Προγραμματισμού, Κανονισμών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά. Από το 2012 μέχρι σήμερα κατέχει την θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή της Α.Ε.Ν. Σύρου.

Τα τελευταία 18 χρόνια έχει συγγράψει – μεταφράσει οκτώ (8) εκπαιδευτικά βιβλία για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τα οποία έχουν εκδοθεί από το Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώ έχει επίσης την ιδιότητα του Επιστημονικού Συμβούλου του Ιδρύματος Ευγενίδου, έχοντας μέχρι σήμερα επιμεληθεί την έκδοση έξι (6) βιβλίων.

Την δημοτική περίοδο 2014 – 2019, διετέλεσε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος των Επιτροπών Πολιτισμού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Από τον Μάρτιο του 2016 κατέχει τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το υποβρύχιο ψάρεμα, το διάβασμα και την μουσική.