Κοσμάς ΔημήτρηςΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Διευθυντής Κεντρικού Καταστήματος ΕΛ.ΤΑ Σύρου & Καταστημάτων Νομού Κυκλάδων

Δημοτική Ενότητα Ερμούπολης

 

Ο Δημήτρης Κοσμάς, 57 ετών, είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Μαστραντωνάκη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Ευαγγελία, καθηγήτρια Γαλλικών, και τον Ανάργυρο, Φυσικοθεραπευτή. Είναι Διευθυντής στο κεντρικό κατάστημα ΕΛ-ΤΑ Σύρου και των καταστημάτων ΕΛ-ΤΑ Ν. Κυκλάδων.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Βασικού Προσωπικού-Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΛ-ΤΑ. Κατά τη διάρκεια των 36 ετών επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε στη θέση του Προϊσταμένου στα Καταστήματα ΕΛ-ΤΑ Ίου και Μήλου. Σε όλη τη σταδιοδρομία του παρακολούθησε από κοντά όλες τις εξελίξεις που είχαν σχέση με την προώθηση του επαγγέλματός του, συμμετέχοντας σε σεμινάρια λογιστικής, συναλλάγματος, πώλησης και προώθησης προϊόντων, χρηματοοικονομικών προϊόντων, marketing, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, χρήσης Η/Υ.

Είναι μέλος του Σωματείου Ταχυδρομικών Ν. Κυκλάδων, με 12ετή θητεία στη θέση του προέδρου και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία ΕΛ-ΤΑ του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλος του ΙΝΕ ΓΕΣΣΕ, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου, του Α. Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ στη θέση του αντιπροέδρου, και  του Σωματείου «ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΑΣ» στη θέση του Γ. Γραμματέα. Υπήρξε μέλος του Ροταριανού Ομίλου Ερμούπολης, όπου την περίοδο 2008-2009 διετέλεσε πρόεδρος και την περίοδο 2011-2012 βοηθός Διοικητή της 2470 Περιφ. Διεθνούς Ρόταρυ.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με το άθλημα του μπάσκετ και τη μουσική.