Νταλαχάνης ΔημήτρηςΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών”, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Πελοποννησίων  Σύρου, Αστυνομικός, Σχολή Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ

Δημοτική Ενότητα Ποσειδωνίας

 

Ο Δημήτρης Νταλαχάνης, 41 ετών, είναι παντρεμένος από το 2006 με την Ρούσσου Μαγδαληνή του Σεβαστιανού (Γιαννάρης), με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Ανδρέα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, κατάγεται από την Μεσσηνία άλλα έχει ρίζες από τη Σύρο. Κατοικεί μόνιμα στα Άδειατα Ποσειδωνίας.

Το 1996 κατετάγη, μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, στην Ελληνική Αστυνομία και κατέχει το βαθμό του Αρχιφύλακα. Μετατέθηκε στη Σύρο με δική του επιθυμία το 2001 και υπηρετεί στο Επιτελείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, ως Αναπληρωτής Γενικός Διαχειριστής των Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε» Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας.

Από το Φεβρουάριο του 2017 είναι Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών”.

Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, αντιπρόεδρος, γραμματέας και μέλος του Συλλόγου Πελοποννησίων Σύρου και ταμίας και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το διαδίκτυο, το ποδόσφαιρο (με τη φίλαθλη ιδιότητα) και τον πολιτισμό.