Πρίντεζης ΜάρκοςΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Πρόεδρος Φο.Δ.Σ.Α., Πτυχιούχος Φιλοσοφίας & Θεολογίας, Συνταξιούχος Δ.Ε.Η., τ. Αντιδήμαρχος Δήμου Ποσειδωνίας

Δημοτική Ενότητα Ποσειδωνίας

 

Ο Μάρκος Πρίντεζης του Ιωσήφ, ετών 70, είναι παντρεμένος με την Αγνή Λεονάρδου Γαδ, με την οποία έχει αποκτήσει τρεις γιους, τον Ιωσήφ, τον Λεονάρδο και τον Φραγκίσκο.

Έχει τελειώσει το εξατάξιο Γυμνάσιο στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιταλία στην Pontificia Università Gregoriana, Φιλοσοφία και Θεολογία, απ’ όπου πήρε το πτυχίο του. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε ως υπάλληλος ΔΕΗ, απ’ όπου πήρε σύνταξη.

Επί 12 συναπτά έτη υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Κοινοτάρχης Ποσειδωνίας, ενώ κατά το ίδιο διάστημα διετέλεσε γραμματέας της ΤΕΔΚ Κυκλάδων. Από το 1999-2002 ήταν επικεφαλής της μειοψηφίας στον π. Δ. Ποσειδωνίας, ενώ το 2006 έθεσε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Ενωτική Πορεία» του κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, όπου εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος. Επί τέσσερα έτη διετέλεσε Αντιδήμαρχος Δ. Ποσειδωνίας (2007-2010). Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Σύρος που Αξίζουμε», αναλαμβάνοντας τη θέση του Πρόεδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.).