Σαγκινέτος Δομένικος (Μέμης)ΣΑΓΚΙΝΕΤΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ (ΜΕΜΗΣ)

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Προϊστάμενος ΕΦΚΑ μη μισθωτών Σύρου, Μελισσοκόμος

Δημοτική Ενότητα Άνω Σύρου

 

Ο Δομένικος Σαγκινέτος, ετών 61, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο. Είναι παντρεμένος με την Άννα – Μαρία Βιδάλη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους.

Είναι απόφοιτος του ΚΑΤΕΕ Μηχανολόγων και από το 1985 εργάζεται στο ΕΦΚΑ μη μισθωτών Σύρου (πρώην ΤΕΒΕ). Παράλληλα, ασχολείται επαγγελματικά με τη μελισσοκομία, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Σύρου.

Λόγω της αγάπης του για τον αθλητισμό, για πολλά χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Άνω Σύρου.

Κατά τη δημοτική περίοδο 1983 – 1987 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον τ. Δήμο Άνω Σύρου και το 2007 – 2011 υπήρξε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του τ. Δήμου Άνω Σύρου. Μετά τη συνένωση των Δήμων με το σχέδιο Καλλικράτης, το 2011, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης . Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε», αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥ Σύρου έως το 2017, οπότε και ορίστηκε Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών. Παράλληλα, εκτελεί χρέη προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού από το 2016.