ΕπιχειρηματικότηταΠρωτοβουλίες για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού και των θέσεων εργασίας που αυτές προσφέρουν όπως ανοικτά εμπορικά κέντρα, δράσεις mentoring των επιχειρηματιών, χρηματοδοτήσεις κλπ.

Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού μας αποτελεί σημαντικό παράγοντα διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής. Η δραστηριοποίηση υγιών επιχειρήσεων στη Σύρο μεταφράζεται σε αύξηση της απασχόλησης, μεγαλύτερη κυκλοφορία του χρήματος στο νησί μας, περισσότερες και καλύτερες επιλογές για όλους μας ως καταναλωτές, διατήρηση του παραγόμενου εισοδήματος εντός της Σύρου και ελαχιστοποίηση των αγορών μας από άλλες περιοχές.

Όλα τα παραπάνω είναι απολύτως αναγκαία για να βγούμε γρήγορα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Για να τα πετύχουμε, πρέπει πάση θυσία να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας, που θα περιορίσει τις επιπτώσεις της κρίσης και θα διαφυλάξει τη βιωσιμότητά τους.

Ο σχεδιασμός της αναπτυξιακής διαδικασίας στον τόπο μας, φεύγει με γρήγορα βήματα από την κεντρική εξουσία και μεταβιβάζεται σε μας τους δημότες, μέσω της Δημοτικής μας Αρχής. Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε τι σημαίνει μια τέτοια εξέλιξη για το νησί μας, τόσο πιο αποτελεσματικά θα δημιουργήσουμε μια ακμάζουσα επιχειρηματική κοινότητα και μια δίκαιη κοινωνία συνολικά.

Η σημερινή ηγεσία του δήμου μας, δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται πόσο γρήγορες είναι οι εξελίξεις και πώς θα επηρεάσουν τον τόπο μας, ανάλογα με τη δική μας δραστηριότητα. Τα χρόνια που έρχονται είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που έχουμε να οδηγήσουμε τη Σύρο στην πρόοδο και να μην την αφήσουμε να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην αδράνεια και την απραξία, που θα είναι καταστροφική για τις γενιές που έρχονται.

Ως νέα δημοτική αρχή θέτουμε ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία και την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της Σύρου. Στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε άμεσα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της Σύρου, και δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να την προστατεύσουμε στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.