Έγκριση των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού επέκτασης του αεροδρομίου

Έγκριση των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού επέκτασης του αεροδρομίου

Η έγκριση των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων του Αεροδρομίου της Σύρου, με την υπ’ αριθμ. 671/22-11-2017 και ΑΔΑ 6ΖΜΦ465ΧΘΞ-4ΑΠ απόφαση του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ, αποτελεί το επιστέγασμα συστηματικών και συντονισμένων προσπαθειών, διαβουλεύσεων, επαφών και πιέσεων της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

Η προκήρυξη του Διαγωνισμού στις 23/01/2018 ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου πνοής για το νησί μας, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του Αεροδρομίου μας, το οποίο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια ακόμη αξιόπιστη πύλη εισόδου για το νησί μας.

Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με το συμπληρωματικό έργο αποκοπής του λόφου στην περιοχή «Νεράιδα», το οποίο επίσης παρακολουθούμε και συμβάλλουμε στην επίσπευση υλοποίησής του (στις 24/11/2017 συνεδρίαζε η αρμόδια επιτροπή της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων για τη σύνταξη του πρακτικού εκτίμησης της αξίας των απαλλοτριούμενων εκτάσεων και την αποστολή τους στην ΥΠΑ, προκειμένου να εκδοθεί η ΚΥΑ απαλλοτρίωσης), προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, αυξάνει την επιχειρησιακή ικανότητα του Αεροδρομίου της Σύρου, γεγονός το οποίο εντάσσει τον νησί μας στον αεροπορικό χάρτη της χώρας, επιτρέποντας την προσαπογείωση μικρών charters από/προς την Ελλάδα και τα αεροδρόμια γειτονικών χωρών, δημιουργώντας προϋποθέσεις σημαντικής αύξησης της τουριστικής κίνησης στη Σύρο.

Νιώθουμε την ανάγκη για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους όσους, κατά το διάστημα των τελευταίων τριών ετών, συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη, ικανοποιώντας ένα πάγιο και πιεστικό αίτημα του Δήμου μας, και ειδικότερα τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρ. Σπίρτζη, τον Υφυπουργό κ. Νικ. Μαυραγάνη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γ. Δέδε, τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. Δ. Μακρή, τον Διευθυντή Υποδομών Αεροδρομίου κ. Κων. Βαλαβάνη και όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, καθώς επίσης τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κων. Λιντζεράκο και τα υπηρεσιακά στελέχη και τους προϊσταμένους της Υπηρεσίας.

Θα ήταν, τέλος, παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε θερμά τους τ. Υφυπουργούς ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Παν. Σγουρίδη και κα Μαρ. Χρυσοβελώνη, τον τ. Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα, αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την εν γένει συνδρομή τους.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες του νησιού μας ότι παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, η Δημοτική Αρχή της Σύρου με όραμα, σχέδιο και σωστό προγραμματισμό, έχει επιτύχει ή/και πρόκειται να επιτύχει στο άμεσο μέλλον, προς όφελος του νησιού μας, ένταξη και χρηματοδότηση έργων υποδομής πολλών εκατομμυρίων ευρώ, των οποίων η υλοποίηση, το επόμενο διάστημα, αφενός θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών και αφετέρου θα συνδράμει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και αναπτυξιακών συνεργιών προς όφελος της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.