Το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης στην Ιστορική Έκθεση του Δήμου Αθηναίων

Το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης  στην Ιστορική Έκθεση του Δήμου Αθηναίων

Η λαμπρή βιομηχανική ιστορία της Σύρου ξεδιπλώνεται στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών, με τη συμμετοχή του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης στην ιστορική έκθεση «160 χρόνια Made in Greece» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την ίδρυση του εργοστασίου Φωταερίου της Αθήνας, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη έκθεση, αναδεικνύοντας για πρώτη φορά, σε τόσο μεγάλη έκταση, τη βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1860-1970.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κα Θ. Μενδρινού, η οποία εκπροσώπησε το νησί μας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κ. Κων. Μπιτζάνης έκανε στον χαιρετισμό του ειδική αναφορά στο σπουδαίο παρελθόν της Σύρου και του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης.

Την έκθεση κοσμούν αντικείμενα του Βιομηχανικού Μουσείου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπως το θρυλικό αυτοκίνητο Enfield 8000, εξαρτήματα των εργοστασίων Κλωστοϋφαντουργίας, έργα τέχνης της Υαλουργίας του 19ου αι., καθώς και φωτογραφίες από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Νεωρίου και της πλωτής δεξαμενής, ενώ στο σύνολό της, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει πάνω από 800 αντικείμενα.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε να απευθύνουμε στην Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης για την πολύτιμη συμβολή τους.

 

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00
Σάββατο και Κυριακή 11.00 – 20.00