Έγκριση χρηματοδότησης μελέτης για την αποκατάσταση του Δημαρχείου

Έγκριση χρηματοδότησης μελέτης για την αποκατάσταση του Δημαρχείου

Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την ιδιαίτερα σημαντική για το νησί μας εξασφάλιση χρηματοδότησης, από το Υπουργείο Εσωτερικών, της μελέτης αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης, έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, συνολικού ύψους 330.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει απολογιστικά, σύμφωνα με την πρόοδο της μελέτης, με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠΕΣ, σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού της   Χώρας», με γέφυρα χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η εξαιρετικά σημαντική αυτή έκβαση ήρθε ως επιστέγασμα της συνάντησης που είχε τον προηγούμενο μήνα ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός με τον με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, και αποτελεί το πρώτο βήμα, προκειμένου το εμβληματικό Δημαρχείο της Ερμούπολης, ένα κτίριο – κόσμημα του νησιού μας αλλά και της χώρας μας, ανεκτίμητης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας με παγκόσμια ακτινοβολία, να αποκατασταθεί στο πρότερο αρχιτεκτονικό του κάλλος.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, τον Ειδικό Συνεργάτη του κ. Μαρίνο Ρουσιά και τα εμπλεκόμενα στελέχη του Υπουργείου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρότασή μας, τους βουλευτές μας κ.κ. Αντώνη Συρίγο, Νίκο Συρμαλένιο και Νίκο Μανιό για την υποστήριξη τους, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας για την άμεση σύνταξη και θεώρηση του τεχνικού δελτίου με τη σκοπιμότητα εκπόνησης και την προεκτίμηση αμοιβής της εν λόγω μελέτης.