Συνάντηση Δημάρχου με Πρέσβη Κίνας

Συνάντηση Δημάρχου με Πρέσβη Κίνας

Επίσημη διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Σύρο ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Ζou Xiaoli, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του (μέλος του Διπλωματικού Σώματος της Πρεσβείας) και συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο και Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Μαραγκό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Δούναβη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Αλέξη Τσιάντη, με σημαντικά θέματα στην ατζέντα, στους τομείς προσέλκυσης επενδύσεων, ενέργειας, τουρισμού, πολιτισμού και προώθησης των τοπικών προϊόντων της Σύρου και της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων στην αγορά της Κίνας.

Ο κ. Πρέσβης επισκέφθηκε παράλληλα και ξεναγήθηκε στον Υποσταθμό Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Σύρου με το Ηπειρωτικό Ηλεκτρικό Δίκτυο, για τον οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επισημαίνοντας ότι η εταιρία κινεζικών συμφερόντων State Grid China συμμετέχει με υψηλό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ ως στρατηγικός επενδυτής.

Παράλληλα, εντός της ημέρας, έχει προγραμματιστεί από τον Δήμο ξενάγηση του κ. Πρέσβη και των συνεργατών του σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος της Σύρου, συνοδεία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο προβολής του νησιού στην αγορά της Κίνας, ο κ. Χiaoli προσκάλεσε επίσημα αντιπροσωπεία του Δήμου στην Παγκόσμια Έκθεση China International Import Expo 2018 στη Σαγκάη, καθώς και στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, για τον προγραμματισμό και την περαιτέρω επεξεργασία δράσεων στους παραπάνω τομείς.

Ο κ. Πρέσβης, επίσης, αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία που έχει για την Κίνα η εγκατάσταση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ως κόμβος για την προώθηση των προϊόντων της στην ευρωπαϊκή αγορά και τόνισε τη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Σύρου από εμπορικής άποψης, προσδοκώντας στη δημιουργία συνεργειών και αναπτυξιακών ωφελειών.