Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Επικρατείας

Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Επικρατείας

Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, σε συνέχεια πρόσκλησης του Υπουργού, με αντικείμενο την ατζέντα, τον προγραμματισμό και τη μεταξύ τους συνεργασία, στο πλαίσιο πραγματοποίησης του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Σύρο, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στο οποίο θα παραστεί ο κ. Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Κυβερνητικά Στελέχη και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και φορέων των νησιών μας.

Το συνέδριο, το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στη Νάξο, με μια θεματική συνεδρία, η οποία αφορά στην ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, και να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο στη Σύρο, πρόκειται να περιλαμβάνει την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συνεδριών, οι οποίες, μεταξύ άλλων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, θα αφορούν σε θεματικές όπως: η ενέργεια, το περιβάλλον, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, ο πολιτισμός και ο τουρισμός, η υγεία, η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, η προσβασιμότητα, το μεταφορικό ισοδύναμο και η συνδεσιμότητα των νησιών, οι ψηφιακές υπηρεσίες και η δημόσια διοίκηση.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος έθεσε από την πλευρά του στον κ. Υπουργό και μια σειρά από ζητήματα, τα οποία αφορούν σε αναπτυξιακά έργα και πρωτοβουλίες στη Σύρο, αλλά και στις Κυκλάδες, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επικείμενης μεταβίβασης του Ναυπηγείου στον νέο ιδιοκτήτη, καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του.