Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 11.0

Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 11.0

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, μια από τις 20 σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως για την τέχνη της εμψύχωσης, επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ για 11η χρονιά, στο νησί της Σύρου, από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Με τη συνεχή στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το Φεστιβάλ μας γιγαντώνεται, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με ταινίες από και για όλο τον κόσμο, πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, μοναδικές εκθέσεις αλλά και πάρτι.

Για φέτος το Animasyros 11.0 έχεις να μας παρουσιάσει τις εξής πρωτοτυπίες:

 

  • ILLUSTRASYROS: Από την Ιταλία… στο Animasyros

Το Φεστιβάλ εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την «Casa della Fantasia» από το Sarmede της Ιταλίας, η οποία είναι η κορυφαία στο είδος χώρα, και παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «IllustraSyros», ένα πανόραμα με πάνω από 100 εικόνες και βιβλία από όλο τον κόσμο, που προσφέρει μια ευρεία εικόνα του διεθνούς κόσμου της εικονογράφησης για παιδιά. Η έκθεση θα φιλοξενήσει επίσης πολλούς Έλληνες και διεθνείς εικονογράφους, δημιουργικά εργαστήρια και παρουσιάσεις.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στην Έπαυλη Τσιροπινά (Διάρκεια Έκθεσης: 24 – 30.09, Έπαυλη Τσιροπινά, σε συνδιοργάνωση με την ομάδα Hundred Worlds).

  • Συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει με το μουσικό παραμύθι της κορυφαίας Λένας Πλάτωνος «Το αηδόνι του αυτοκράτορα», σε animation της Ειρήνης Βιανέλλη, εγκαινιάζοντας την πέμπτη συνεχή χρονιά συνεργασίας του Animasyros με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Το κοινό θα έχει την μοναδική ευκαιρία να έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με τον μαγευτικό κόσμο της εν λόγω όπερας σε ένα special preview της παραγωγής αποκλειστικά στο Φεστιβάλ, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην ΕΛΣ (Οκτώβριος 2018).

  • Κεντρική Θεματική του Φεστιβάλ «Τα Παιδιά»

Το πρόγραμμα ανοίγεται στις μικρότερες ηλικίες, εγκαινιάζοντας νέες ενότητες για το μαθητικό κοινό. Έτσι, δίπλα στα καθιερωμένα εργαστήρια, φέτος θα υπάρχουν προβολές διεθνών ταινιών μεγάλου μήκους, που θα συμμετέχουν και στο διαγωνιστικό τμήμα για το βραβείο Κοινού, δίνοντας έτσι για πρώτη φορά την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην ψηφοφορία για την καλύτερη ταινία!

Παράλληλα, το πρόγραμμα K.ID.S’, που αποτελείται από μια επιλογή μικρού μήκους ταινιών από όλο τον κόσμο, με στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες εφαρμοσμένες τεχνικές αλλά και διαφορετικές κουλτούρες από κάθε γωνιά του πλανήτη, εμπλουτίζεται, ενώ φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Animasyros φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με τίτλο “School Life: Ταινίες animation με θέμα το σχολικό περιβάλλον & την εκπαίδευση”.

  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το σταθερά πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Animasyros περιλαμβάνει έξι εκπαιδευτικά εργαστήρια animation, τα οποία, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έχουν πληθώρα συμμετοχών και απευθύνονται σε άτομα Τρίτης Ηλικίας, ΑμεΑ, παιδιά, εφήβους και νέους επαγγελματίες, καθώς και σε όλη την οικογένεια, υπό το συντονισμό διακεκριμένων animators-εκπαιδευτικών κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και τον κόσμο.

  • Στήριξη Ειδικού Εργαστηρίου για την Ανάδειξη των Ταφικών Μνημείων της Ερμούπολης υπό την επίβλεψη και καθοριστική συμβολή της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κας Μαρίζας Αγγελοπούλου.
  • Τα μέλη της Καρναβαλικής Ομάδας Animasyros0 δίνουν δυναμικό «παρών» ως εθελοντές και συντελεστές.
  • Η υπό εξέλιξη παραγωγής ταινία μεγάλου μήκους «Markos», η οποία αποτελεί την animation βιογραφία του μεγάλου Ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη, προκρίθηκε, στο πλαίσιο του Athens Animation Agora, για να παρουσιαστεί στο Ινστιτούτο Κυβέλη, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Με αφορμή την εν λόγω παραγωγή, ήδη αναζητείται τρόπος σύνδεσης και συνέργειας των δύο μεγάλων Φεστιβάλ μας, του Animasyros και του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου.

 

Εκ μέρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές, συντελεστές και χορηγούς του Animasyros για την εποικοδομητική και καρποφόρα συνεργασία μας εδώ και 11 συναπτά έτη και συνεχίζουμε δυναμικά να στηρίζουμε αυτό το μοναδικό Φεστιβάλ με την αέναη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την αστείρευτη ενέργεια, που κάθε χρόνο πολλαπλασιάζεται.

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Animasyros 11.0 επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.animasyros.gr