Ευτυχώς για τη Σύρο το “ανοιχτό” κάλεσμά της θα παραμείνει “κλειστό”

Ευτυχώς για τη Σύρο το “ανοιχτό” κάλεσμά της θα παραμείνει “κλειστό”

Κάθε καλόβουλος, καλοπροαίρετος και συνειδητοποιημένος δημότης θα περίμενε σε ένα πολιτικό μανιφέστο δυνητικού υποψηφίου, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, να διακρίνει θέσεις, απόψεις και προτάσεις οι οποίες αφορούν στο νησί μας.

Εξαίρεση φυσικά αποτελεί η συνήθης αντιδραστική και φίλαρχος, ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, κ. Μαρία Καζαντζάκη, κατά την πάγια και ήδη γνωστή σε όλους τακτική της, να εμμένει και επιμένει να αναλώνεται, να εξαντλείται και να κουράζει με μηδενιστικές κορόνες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για οτιδήποτε συμβαίνει στον τόπο μας.

Για ακόμη μια φορά παρουσιάζει την εικόνα μιας παρακμιακής Σύρου, η οποία μάλιστα κατ’ εκείνη οπισθοδρομεί. Είναι προφανώς η εικόνα που μόνο η ίδια έχει στο μυαλό της χωρίς να παρουσιάζει, τι πρωτότυπο, καμία πολιτική θέση ή πρόταση για το πώς θα μπορούσε η Σύρος, σύμφωνα με όσα η ίδια φαντάζεται, να αναπτυχθεί και να ευημερήσει.

Άλλωστε, ως αποκλειστικός εκφραστής της στείρας και ανούσιας αντιπολίτευσης, με εμμονικό τρόπο, εξακολουθεί να λειτουργεί σε μια εικονική πραγματικότητα, η οποία μάλιστα όλο αυτό το διάστημα την έχει οδηγήσει στην απόλυτη πολιτική απομόνωση.

Είναι προφανές πως είναι καλοδεχούμενη για το νησί και για όλους μας κάθε νέα υποψηφιότητα, η οποία θα είναι προς όφελος της Σύρου και η οποία θα έχει να προτάξει και αντιπαρατάξει θέσεις, απόψεις και προτάσεις σε ένα γόνιμο, πολιτικό διάλογο τον οποίο έχει ανάγκη η Δημοκρατία. Προτάσεις τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και ιεραρχημένες με βάση τις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας.

Κατανοούμε την απόγνωση και την πικρία της κας Καζαντζάκη, όταν βλέπει να δρομολογούνται και να υλοποιούνται, σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, σημαντικά έργα υποδομών, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε πολλούς τομείς, έργα πνοής πρωτόγνωρα με βάση τα όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα της συνιστούσαμε αυτά τα συναισθήματα της, τουλάχιστον, να μην τα εξωτερικεύει, γιατί εκθέτουν και αποδομούν ακόμη περισσότερο, αποκλειστικά και μόνο εκείνη, στα μάτια κάθε καλόπιστου συμπολίτη μας.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση βέβαια η εσκεμμένη(;) παράλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο πολιτικό της μανιφέστο για τις πρόσφατες καθοριστικές εξελίξεις, αναφορικά με το ναυπηγείο, η νέα σελίδα του οποίου δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές και συνέργειες για το νησί μας. Πολύ δε περισσότερο όταν, πέραν όλων ημών, η επανεκκίνηση του ναυπηγείου έχει προκαλέσει ισχυρό ενδιαφέρον, το οποίο ξεπερνά τα όρια της χώρας μας και για το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υπάρξει διαπιστωμένο ενδιαφέρον και πολυάριθμες επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων και διπλωματικών αποστολών στην Σύρο. Προφανώς, η ενδυνάμωση του ιστορικού μας ναυπηγείου δεν συμπεριλαμβάνεται στο όραμα και τα πλάνα της για τη Σύρο.

Θα συνιστούσαμε στην κα Καζαντζάκη, για πολλοστή φορά, να διακατέχεται από μεγαλοθυμία, ευθυκρισία και αντικειμενικότητα, στοιχεία που στην πολιτική αποτελούν ζητούμενα για να μπορεί κάποιος να είναι χρήσιμος.

Aναμφισβήτητα, και αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση, η αδυναμία εξεύρεσης ή προσέλκυσης συμπολιτών μας που να συμμερίζονται αυτές τις απόψεις της, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, την οδηγεί σε μία απέλπιδα προσπάθειας να απευθύνει αυτό το “ανοιχτό” κάλεσμα. Δυστυχώς όμως για εκείνη, ευτυχώς για το νησί μας, το κάλεσμα αυτό θα παραμείνει “κλειστό”.