Ο Αλέξης Αθανασίου, υποψήφιος του συνδυασμού «Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ»

Ο Αλέξης Αθανασίου, υποψήφιος του συνδυασμού «Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ»

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Αλέξανδρος (Αλέξης) Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και μεγάλωσε στον Φοίνικα της Σύρου. Είναι παντρεμένος με τη Μαίρη Σκλάβου, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Δημήτρη. Σπούδασε πληροφορική στο University of Westminster του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc) το 2000. Επέστρεψε στο νησί το 2002, οπότε ξεκίνησε να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από το 2006 εργάζεται ως Μηχανικός Πληροφορικής στο Τμήμα Πληροφορικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Σύρο. Γνωρίζει την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Το 2006 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τα κοινά του νησιού και έθεσε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Ενωτική Πορεία» του κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη στον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας. Στο πλαίσιο της δημοτικής του θητείας, προσέφερε υπηρεσίες σε διάφορες επιτροπές του Δήμου, συνέβαλε στην ένταξη σημαντικών έργων σε επιχειρησιακά προγράμματα, ενώ την πρώτη διετία (2007-2008) ήταν αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη διετία (2009-2010), οι συνάδελφοί του τον εξέλεξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για το 2010 ανέλαβε την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου.

Στις εκλογές του 2014 εξελέγη με τη δημοτική παράταξη «Η Σύρος που αξίζουμε», διατελώντας Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών έως το 2017, ενώ σήμερα τελεί χρέη Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ονοματοθεσιών και Χωρικού Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ποσειδωνίας.

 

«Η απόφασή μου να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του 2014 καθορίστηκε κυρίως από τη διακαή μου επιθυμία να προχωρήσουν τα βαλτωμένα μεγάλα έργα υποδομής που είχαμε οραματιστεί, σχεδιάσει και μερικώς ωριμάσει κατά τη θητεία μας στον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας, την τετραετία 2007-2010. Το Δημοτικό Σχολείο και η αποχέτευση Βάρης, τα δίκτυα ύδρευσης Ποσειδωνίας και Φοίνικα, η πλατεία του Φοίνικα, η επαναλειτουργία του δημοτικού ξενώνα Αγκαθωπών είναι μερικά από τα έργα και δράσεις που με κόπο ωρίμασε πλήρως η Δημοτική μας Αρχή, αδειοδότησε, προκήρυξε, υλοποίησε και υλοποιεί.

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα με εντολή των συνδημοτών μου να υπηρετήσω για άλλη μια θητεία τα συμφέροντα του τόπου μας, όλο αυτό το διάστημα, σε θέσεις ευθύνης, και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την επίλυση ζητημάτων της αρμοδιότητάς μου, επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας, της δημοτικής παράταξης και του Δήμου.

Είμαι βέβαιος ότι ο συνδυασμός μας διαθέτει το έμψυχο υλικό, τη βούληση, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για μια νέα Διοίκηση με όραμα, σχέδιο, πάθος για δουλειά, αγάπη για τον τόπο και στόχους, η οποία μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει όλες εκείνες τις παρεμβάσεις για τη «Σύρο που Αξίζουμε».»