Η Ράνια Κρητικού, υποψήφια του συνδυασμού «Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ»

Η Ράνια Κρητικού, υποψήφια του συνδυασμού «Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ»

Βιογραφικά στοιχεία

Η Κρητικού Μαρία- Άννα- Ουρανία γεννήθηκε στην Σύρο το 1990, όπου και κατοικεί. Αποφοίτησε από το δημόσιο ΙΕΚ το 2010 με ειδικότητα «’Βοηθός φυσικοθεραπευτή – Υπάλληλος εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας», ενώ το 2018 αρίστευσε και αποφοίτησε από την Σχολή Προπονητών Κολύμβησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Κατέχει πτυχίο Ναυαγοσωστικής της Παγκρήτιας Σχολής Ναυαγοσωστικής και εργάζεται ως γραμματέας του Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ.

Αποτελεί, επίσης, διοικητικό μέλος  (Γενική Γραμματέας) του Συλλόγου Παλαίμαχων Υδατοσφαιριστών και Κολυμβητών Σύρου,  μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (Διεθνής Κριτής), του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κριτών Κολύμβησης και του Συλλόγου Γυναικών Σύρου

Οι ασχολίες της ποικίλες με εθελοντισμό, όμως η κύρια αναφορά της είναι η θάλασσα και η παράδοση. Ως μέλος των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, βάζει το δικό της λιθαράκι στην διατήρηση και διάσωση των ηθών και των εθίμων μας, προστατεύοντας την εθνική μας κληρονομιά. Παράλληλα, ως αθλήτρια του Ν.Ο. Σύρου, κάνει το νησί μας γνωστό μέσα από την αθλητική της καριέρα σε πανελλήνιο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Υποβρύχιας Σκοποβολής από το 2016, κατέχοντας ένα πανευρωπαϊκό μετάλλιο, βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

 

«Με σεβασμό και όραμα για το νησί μας, καταθέτοντας νέες ιδέες, εργατικότητα και θετική ενέργεια, θέλω να είμαι υποψήφια Σύμβουλος της παράταξης «Η Σύρος που αξίζουμε». Κάνοντας αυτό το νέο ξεκίνημα, δε νιώθω πολιτικός με την ευρεία έννοια, νιώθω πολίτης που μπορεί να προσφέρει κάτι στον τόπο του και θέτω ως στόχο να υπηρετήσω τα συμφέροντα των δημοτών, με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.»