Συνάντηση Δημάρχου με Σύλλογο Εθελοντικής Αιμοδοσίας και ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου

Συνάντηση Δημάρχου με Σύλλογο Εθελοντικής Αιμοδοσίας και ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου π. Αντώνιο Βουτσίνο και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, παρουσία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Απόστολου Ρουσσουνέλου και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Ρόζας Ξανθάκη και Πέτρου Καρβώνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν και δύο Σύλλογοι, τόσο εντός όσο και εκτός Σύρου. Ιδιαίτερα δε, για τη λειτουργία του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου, επισημάνθηκε ότι καταβάλλεται μεγαλύτερη προσπάθεια, δεδομένου ότι λόγω του θεσμικού πλαισίου, στο οποίο υπάγεται, δεν είναι νομικά εφικτό να επιχορηγείται από δημόσιους φορείς. Επομένως, η οικονομική του στήριξη περιορίζεται στις συνδρομές των 700 μελών του. Παρ’ όλα αυτά, διευκρινίστηκε ότι ο Δήμος ήταν πάντα αρωγός και υποστηρικτής των προσπαθειών και δράσεων του Συλλόγου, όποτε του ζητήθηκε.

Εν συνεχεία, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πολύ καλή συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με την ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου, τόσο σε επίπεδο υλικής συνδρομής όσο και σε περιπτώσεις διασταύρωσης στοιχείων για τους ωφελούμενους. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι σε έκτακτες καταστάσεις, όπως π.χ. το θέμα των προσφύγων, η επέμβαση και των δύο φορέων ήταν άμεση.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία ευχή να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία του Δήμου και με τους δύο Συλλόγους, με γνώμονα την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη.