Συνάντηση Δημάρχου με Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου

Συνάντηση Δημάρχου με Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου κ. Αντώνη Βακόνδιο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Δημήτρη Κοσμά και του υποψήφιου Συμβούλου κ. Νίκου Σκευοφύλακα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκε από τον Σύλλογο η ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα συνεργασία του με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο, καθώς και η κοινή επιθυμία να συνεχιστεί η προσπάθεια περαιτέρω αναβάθμισης της ερασιτεχνικής αλιείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:

  • Την επισκευή των Pillars στον χώρο του Καρνάγιου, για τα οποία υπάρχει συνεχή συνεργασία με τον υπεύθυνο λειτουργίας τους. Παράλληλα, στα άμεσα σχέδια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου είναι και η προμήθεια νέων σύγχρονων Pillars.
  • Το θέμα της φορολόγηση των σκαφών άνω των επτά (7) μέτρων, για το οποίο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενέργειες διαμαρτυρίας σε κεντρικό επίπεδο και συγκεκριμένα από τον ίδιο τον κ. Μαραγκό προς τον γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.
  • Το κτίριο στέγασης των μελών του Συλλόγου. Μετά την έγκριση του Master Plan και των όρων δόμησης, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την κατασκευή δύο γραφείων πλησίον του κτιρίου της Πλάστιγγας, τα οποία πρόκειται να στεγάσουν του δύο Συλλόγους (Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων).
  • Την τοποθέτηση σκαλών στην προβλήτα.
  • Την τοποθέτηση χημικού WC