Συνάντηση Δημάρχου με Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων

Συνάντηση Δημάρχου με Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων κα Θεοδώρα Χαλκιά και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, παρουσία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Απόστολου Ρουσσουνέλου και της υποψήφιας Συμβούλου κας Ρούλας Πανούσου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κα Χαλκιά έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για τη σημαντική αρωγή και την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα  την παραχώρηση του δημοτικού κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος.

Ο κ. Μαραγκός υπερθεμάτισε το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, δεδομένης της τρομακτικής αύξησης του αριθμού των νοσούντων, και επεσήμανε ότι ο Δήμος θα εξακολουθήσει να βοηθά τον Σύλλογο με όσα μέσα διαθέτει.

Επιπλέον, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:

 

  • Τη δυνατότητα δημιουργίας Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, προκειμένου να μην απαιτείται οι νοσούντες να μεταβαίνουν σε Νοσοκομεία της Αθήνας.
  • Τις ελλείψεις της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
  • Την υλοποίηση δράσεων, ημερίδων και συνεδρίων, με την υποστήριξη του Δήμου, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο και τις μορφές του.
  • Τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη των νοσούντων.