Συνάντηση Δημάρχου με την Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής και τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σύρου

Συνάντηση Δημάρχου με την Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής και τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σύρου

Συνάντηση με την Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κα Alice Labarche, την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σύρου κα Αλέκα Τοζακίδου και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, παρουσία της Αντιδημάρχου κας Θωμαής Μενδρινού, του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα και μέλους της Δημοτικής Επιτροπής Πολιτισμού κ. Γιώργου Περρή και της υποψήφιας Συμβούλου κας Ειρήνης Βουτσίνου.

Ο κ. Μαραγκός και η κα Μενδρινού επεσήμαναν ότι η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί την πρώτη στη σειρά με τους φορείς του πολιτισμού, τονίζοντας ότι η εύρυθμη λειτουργία της Φιλαρμονικής αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της προσφοράς προς τον δημότη. Ανέπτυξαν, επίσης, τον βασικό στόχο τους που είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του «φυτωρίου» της μουσικής παιδείας και παράδοσης του τόπου μας, με τη μόνιμη στελέχωση της Φιλαρμονικής.

Κοινή παραδοχή ήταν το γεγονός ότι η Φιλαρμονική διανύει την καλύτερή της περίοδο από άποψη υπηρεσιακού προσωπικού, εφόσον έχει στελεχωθεί με τέσσερα (4) επιπλέον άτομα πέραν της Αρχιμουσικού, ενώ εκφράστηκε η αμοιβαία ικανοποίηση για την καλή συνεργασία του Δήμου και του Συλλόγου, αλλά και η κοινή επιθυμία να τεθούν στέρεες βάσεις στην Φιλαρμονική.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα εξής θέματα:

  • Η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου, προκειμένου να συμπεριληφθεί μία θέση ΔΕ Μουσικού.
  • Ο έγκαιρος προγραμματισμός του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου για την περαιτέρω στελέχωση της Φιλαρμονικής, με συνεχή αιτήματα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη ενός υπάλληλου Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διάστημα από Οκτώβριο του 2019 έως και Μάιο του 2020.
  • Ο εμπλουτισμός της Φιλαρμονικής τόσο με μουσικά όργανα όσο και με στολές των μουσικών.
  • Η δυνατότητα παρουσίας της Φιλαρμονικής στην Πλατεία Μιαούλη ανά διαστήματα, όπως συνέβαινε παλαιότερα.
  • Η περαιτέρω αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζεται η Φιλαρμονική.