Συνάντηση Δημάρχου με την επιμελήτρια ανηλίκων της «ΣΤΕΓΗΣ»

Συνάντηση Δημάρχου με την επιμελήτρια ανηλίκων της «ΣΤΕΓΗΣ»

Συνάντηση με την επιμελήτρια ανηλίκων – κοινωνική λειτουργό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων «ΣΤΕΓΗ» κα Μαρία Κυδωνιέως Φωστέρη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, παρουσία της Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης κας Ηρώς Στίνη – Δεληγιάννη και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Άννας – Μαρίας Βακονδίου και Ασπασίας Τσάμη – Κασιμάτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Φωστέρη παρουσίασε το σημαντικό κοινωνικό έργο της «ΣΤΕΓΗΣ» για τη στήριξη των παιδιών και των εφήβων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες, εκθέτοντας αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις τους, χάρη στις οποίες το αποτέλεσμα είναι η μείωση της εγκληματικότητας στις μικρές ηλικίες. Τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη ανάγκη οικονομικής, υλικής και ηθικής στήριξης τόσο από την Εκκλησία, τους φορείς και τους συλλόγους όσο και από τους ιδιώτες, προκειμένου η προσφορά της «ΣΤΕΓΗΣ» να συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα εξής ζητήματα:

  • Το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών της «ΣΤΕΓΗΣ».
  • Η ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου για την απ’ ευθείας οικονομική, υλική και ηθική ενίσχυση των παιδιών και όχι των οικογενειών τους, όταν το αποτέλεσμα κρίνεται αμφίβολο.