Συνάντηση Δημάρχου με τον Αγροτικό Σύλλογο Σύρου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύρου «Αγρός»

Συνάντηση Δημάρχου με τον Αγροτικό Σύλλογο Σύρου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύρου «Αγρός»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σύρου κ. Φραγκίσκο Ρούσσο, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Σύρου «Αγρός» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μάριου Βουτσίνου και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ.  Γιάννη Βουτσίνου, Γιάννη Παράβαλου και Ιωσήφ Ρούσσου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε ο σπουδαίος ρόλος της πρωτογενούς παραγωγής για την οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου, καθώς και η ανάγκη δημιουργικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάδειξη και προώθηση των συριανών τοπικών προϊόντων σε αγορές εντός και εκτός συνόρων.

Ειδικότερα, τα θέματα συζήτησης συνοψίζονται στα εξής:

  • Η δυνατότητα τριτοβάθμιας επεξεργασίας – άρδευσης, στο πλαίσιο του έργου αποχέτευσης της Βάρης – Μέγα Γιαλού και της αύξησης της δυναμικότητας και του εκσυγχρονισμού του ΒΙΟ.ΚΑ Ερμούπολης.
  • Η αναβάθμιση του χώρου του πλανόδιου/στάσιμου εμπορίου των αγροτών.
  • Η πραγματοποίηση συναντήσεων επιχειρηματιών και αγροτών για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους με στόχο της αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής.