Συναντήσεις Δημάρχου στο Αστυνομικό Μέγαρο Σύρου

Συναντήσεις Δημάρχου στο Αστυνομικό Μέγαρο Σύρου

Συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχο Ιωσήφ Κανακουσάκη, τον Διευθυντή Αστυνομίας Κυκλάδων, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Βάμβουκα και τον Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, Ανθυπαστυνόμο Ιωάννη Δαμιανό πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, παρουσία των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Θύμιου Κουκή, Μάκη Τζιράκη (απόστρατου Αστυνομικού) και Δημήτρη Νταλαχάνη (εν ενεργεία Αστυνομικού).

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των Αστυνομικών Υπηρεσιών, με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Σύρου, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο φορέων, τα οποία μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

 

  • Την ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών με αστυνομικό προσωπικό, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενέργειες προς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για επίλυση του ζητήματος.
  • Το ενδεχόμενο της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, με συγκεκριμένους και επικουρικούς στο έργο της Αστυνομίας διακριτούς ρόλους.
  • Την αρωγή του Δήμου στο έργο της Αστυνομίας προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.