ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ, ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ, ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Κυρίες και Κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Επειδή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «η επανάληψις είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως» και εσείς, όπως αποδεικνύεται, έχετε κοντή μνήμη, αξίζει να σας υπενθυμίσουμε, παρότι εξακολουθείτε να προσποιείστε ότι δεν γνωρίζετε ή δεν θυμάστε, τους λόγους που πυροδότησαν την ένταση και τα πρωτοφανή έκτροπα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να τους πληροφορηθούν όλοι οι δημότες μας και όχι μόνο όσοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Το μείζον ζήτημα της ανεύρεσης υψηλών ποσοστών βαρέων μετάλλων, σε περιοχή του λιμανιού της Ερμούπολης, δεν προέκυψε χθες που αναγκαστήκατε να θέσετε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης αλλά πριν από τρεις (3) εβδομάδες (!), όταν και η δημοτική παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε επιτακτικά να τεθεί προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τι πράξατε λοιπόν εσείς όλες αυτές τις εβδομάδες μέχρι και χθες; Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχόλησε το πανελλήνιο με αρνητική δημοσιότητα για το νησί μας, για ένα θέμα που συζητήθηκε λόγω της σοβαρότητάς του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και τέλος για ένα θέμα που δημιούργησε δικαιολογημένα μεγάλη αναστάτωση στην τοπική μας κοινωνία.

Εσείς επιδείξατε πρωτοφανή απραξία, αναποφασιστικότητα, απροθυμία και ατολμία και εν μέσω παλινωδιών επιδιώξατε, έστω και την ύστατη ώρα, παρά τις πιέσεις που δεχθήκατε, να αποφύγετε της εισαγωγή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και να το εξαντλήσετε στο επίπεδο μιας απλής ενημέρωσης του Δημάρχου αναφορικά με προφορικές και τηλεφωνικές συνεννοήσεις στις οποίες προέβη, με τοπικούς φορείς και παράγοντες καθώς και το ΕΛΚΕΘΕ, και με πλήρη μάλιστα ανυπαρξία δεσμευτικής αλληλογραφίας, με επίσημο και συγκεκριμένο τρόπο, όπως απαιτεί ένα τόσο σοβαρό θέμα, για το ποιες πρωτοβουλίες και ενέργειες θα αναληφθούν, από ποιους και πότε.

Και να τι πετύχατε:

(α) Να δυσφημιστεί και να τρωθεί ανεπανόρθωτα η τουριστική εικόνα της Σύρου και σε ενδεχόμενη αλλά απευκταία τουριστική κατάρρευση, δεδομένου και του πολύ σοβαρού θέματος του «κοροναϊού» που μας απασχολεί εσχάτως, αλλά και της πλήρους απραγίας σας σε δράσεις για την τουριστική προβολή του νησιού μας, να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που εν τέλει θα κληθούν να πληρώσουν οι συριανοί επιχειρηματίες.

(β) Να εκκολάψετε διχαστικές πρακτικές με δημιουργία «στρατοπέδων» και  εμφυλιοπολεμικού κλίματος μεταξύ των δημοτών και κατοίκων του νησιού που με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στη συνοχή της τοπικής κοινωνίας μας, ένα απλό δείγμα του οποίου βιώσαμε με τον πλέον επώδυνο τρόπο στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

(γ) Να εκφυλίσετε και να εκμαυλίσετε τη λειτουργία του ανώτατου συλλογικού οργάνου του Δήμου μας με την ανοχή, την αδυναμία και την παθητική στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που σε ένα τόσο σοβαρό θέμα απεδείχθη δυστυχώς πολύ «λίγος» και κατώτερος των περιστάσεων.

(δ) Να φαινόμαστε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων συνένοχοι ότι αρνούμαστε να συζητήσουμε τόσο σοβαρά θέματα για τον τόπο.

Κάθε δημότης μπορεί πολύ εύκολα να συμπεράνει από το οπτικοακουστικό υλικό της συνεδρίασης, απόσπασμα του οποίου επισυνάπτεται με το παρόν, ότι μέλη της Δημοτικής Αρχής διέπονται από έπαρση, αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και φασίζουσες νοοτροπίες, οι οποίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη από το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής της και οι οποίες μας ώθησαν στην χθεσινή αποχώρησή μας για λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού του θεσμικού μας ρόλου. Είναι προφανές ότι, ο Δήμαρχος κ. Λειβαδάρας αποδεικνύεται ανήμπορος, αδύναμος και άτολμος να συγκρατήσει, να νουθετήσει και να συμμαζέψει τους ίδιους τους συμβούλους και τα «ασυμμάζευτα» στην παράταξή του.

Κυρίες και Κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Έχετε το θράσος να κατηγορείτε την παράταξή μας για καιροσκοπισμό και πρόκληση διχασμού, επιρρίπτοντάς μας την ευθύνη για τα έκτροπα που προκλήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., αποδυόμενοι πλήρως την δική σας τεράστια ευθύνη και ανευθυνότητα για τη μέθοδο με την οποία εισήχθη το θέμα ως εκτός ημερησίας διάταξης, συνοδευόμενο και συσχετιζόμενο με ένα έγγραφο «βόμβα» του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων το οποίο όμως κατά τα λεγόμενα του Προέδρου του ΔΣ ήταν άσχετο (sic) με το θέμα, αρνούμενος μάλιστα να το αναγνώσει!!! Και έπειτα από όλα αυτά, αναρωτιέστε ακόμη πώς πυροδοτήθηκε η πρωτοφανής κατάσταση που δημιουργήθηκε; Πώς άραγε βρέθηκαν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων όλοι αυτοί οι δημότες; Μήπως δεν είχαν κάτι άλλο ή κάτι καλύτερο να κάνουν;

Και μια ρητορική ερώτηση: Στη σημερινή υποκριτική και πρόχειρη ανακοίνωσή σας, άραγε σκοπίμως παραλείψατε να καταδικάσετε τα χθεσινά έκτροπα, τους βανδαλισμούς και τον προπηλακισμό του συναδέλφου επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»; Έτσι υπηρετείτε τη δημοκρατία;

Αν δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμα, οι δημότες μας έχουν ήδη αρχίσει και καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι είστε ανάξιοι και ανίκανοι να διαχειριστείτε τα σοβαρά ζητήματα της Σύρου. Έχετε καταφέρει, δυστυχώς για το νησί μας, να λειτουργείτε ως ανεύθυνος θίασος σκιών στην πολιτική πραγματικότητα, έχοντας καταστεί πρωταγωνιστές του χάους που ήδη προκαλέσατε.

Απαιτούμε, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με έναν καλά προετοιμασμένο τρόπο και με τη συμμετοχή όλων των εχόντων έννομο συμφέρον, καθώς και των ελεγκτικών μηχανισμών, να τεθούν προς συζήτηση, ΕΝΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, τα ζητήματα που έχουν θέσει επιστημονικοί φορείς και συλλογικότητες με τις επιστολές τους, στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας του Οργάνου, προκειμένου να δοθούν πειστικές απαντήσεις στους πολίτες.

Και προκειμένου να μην γίνει και πάλι «αρένα» η αίθουσα συνεδριάσεων, οφείλετε να αποβάλλετε τις προχειρότητες και τους ερασιτεχνισμούς που σας διακατέχουν και να σοβαρευτείτε επιτέλους, ώστε να προετοιμάσετε το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως επιτάσσει η δημοκρατία, χωρίς τακτικισμούς, μεθοδεύσεις και επιπολαιότητα. Σε μια τέτοια περίπτωση καλόβουλης στάσης σας στα πράγματα – και μόνον τότε – να ξέρετε ότι θα μας βρείτε συμπαραστάτες και αρωγούς.