Η Δημοτική Αρχή να συνετιστεί από τη σημερινή της ανεκδιήγητη και ανεύθυνη συμπεριφορά

Η Δημοτική Αρχή να συνετιστεί από τη σημερινή της ανεκδιήγητη και ανεύθυνη συμπεριφορά

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εξηγήσουμε τους λόγους της αποχώρησής μας από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόλη τη δημοκρατική στάση και συμπεριφορά, που διαχρονικά έχουμε επιδείξει ως παράταξη, τη διάθεση συναίνεσης που αποδεδειγμένα μας διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και την ακλόνητη πίστη μας στον θεσμό.

Οι τραμπουκισμοί, οι ειρωνείες, οι συνεχείς διακοπές των ομιλητών μας από συμβούλους της παράταξης της σημερινής Δημοτικής Αρχής, και συγκεκριμένα στο 4ο Εκτός Ημερησίας Διάταξης θέμα περί σύστασης διαπαραταξιακής επιτροπής, για τη διενέργεια δειγματοληψίας στο λιμάνι της Ερμούπολης, σε συνδυασμό με την αήθη επίθεση στο πρόσωπο του εισηγητή μας και πρώην Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Δούναβη, μη επιτρέποντάς του με την ανοχή και παθητική στάση του Προεδρείου, να αναπτύξει και να υποστηρίξει τα σημεία που «ενόχλησαν» τον κ. Δήμαρχο, ήταν κάτι πρωτοφανές το οποίο δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε, πρωτίστως για λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού της θεσμικής λειτουργίας του οργάνου. Φαίνεται ότι οι ιταμές και αλαζονικές συμπεριφορές και η επίδειξη οίησης έχουν ήδη βρει σοβαρά ερείσματα στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής, διακατέχοντας ορισμένα από τα μέλη της.

Mε την ευκαιρία καταδικάζουμε κάθε μορφής τραμπουκισμό και βία, ιδιαίτερα στο πρόσωπο του συναδέλφου μας Νικόλα Καΐλη αλλά και τις πράξεις και συμπεριφορές ασέβειας, από όπου και αν προέρχονται, στον ιστορικό χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες, διχάζουν τους συμπολίτες μας, πυροδοτούν εντάσεις στην τοπική μας κοινωνία και οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν η Δημοτική Αρχή χειριζόταν με τον προσήκοντα τρόπο, σοβαρότητα και δημοκρατικότητα το μείζον ζήτημα για τα «βαρέα μέταλλα» το οποίο αφενός έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο νησί μας και αφετέρου έχει δημιουργήσει μια εικόνα ανεπανόρθωτης δυσφήμισης για την τουριστική εικόνα της Σύρου, ενόψει μάλιστα της περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Ελπίζουμε και απαιτούμε, για το καλό του νησιού μας, η Δημοτική Αρχή να συνετιστεί από τη σημερινή της ανεκδιήγητη και ανεύθυνη συμπεριφορά, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νησιού και των δημοτών μας.