Σταματήστε να λειτουργείτε ως πολιτικός «νάνος» της αυτοδιοίκησης

Σταματήστε να λειτουργείτε  ως πολιτικός «νάνος» της αυτοδιοίκησης

Αλήθεια, δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από το σημερινό ΔΤ της δημοτικής αρχής για τον οριστικό και ηθελημένο (;;;) «ενταφιασμό», με αποκλειστικά ευθύνη της, του έργου στα «Πευκάκια».

Ο κ. δήμαρχος, προφανώς, εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, αποκομμένος από τους συνεργάτες του, αφού εκ των υστέρων, κατόπιν εορτής, και αφού δεν είχαν κάτι χειροπιαστό να πουν τα μέλη της παράταξής του στην Οικονομική Επιτροπή, ώστε να υποστηρίξουν τόσο τον ίδιο όσο και τις ενέργειες που έκανε (;;;), από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα (15 μήνες μετά), επιδιώκει με ένα ΔΤ να σκεπάσει, ανεπιτυχώς, την εκκωφαντική και πρωτοφανή απραξία του για όλο αυτό το διάστημα. Μια απραξία που οδήγησε, νομοτελειακά και με μαθηματική βεβαιότητα, στην απώλεια του έργου στα «Πευκάκια».

Ένας δήμαρχος, χωρίς πολιτική ψυχή και σθένος, χωρίς αποφασιστικότητα, απρόθυμος και άνευρος, ένας δήμαρχος και μια δημοτική αρχή η οποία αφού τα φόρτωσε όλα στο κόκορα επιχειρεί τώρα ανεπιτυχώς να τα φορτώσει στον κορωνοϊό.

Κύριε δήμαρχε, ο αναπληρωτής προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών σας «άδειασε» απροκάλυπτα και επί της ουσίας, με την μεστή και τεκμηριωμένη τοποθέτησή του (το ηχητικό  της συνεδρίασης είναι στην διάθεση οποιουδήποτε θελήσει) κι εσείς έρχεστε σήμερα να κυνηγάτε «μάγισσες».

Την ίδια ημέρα (1/6/2020) που λάβατε την επιστολή από το Υπουργείο Πολιτισμού, για την διακοπή των εργασιών, οφείλατε να πάρετε το πρώτο αεροπλάνο, να απαιτήσετε συνάντηση με την Υπουργό Αθλητισμού και να απαιτήσετε την εξεύρεση λύσης «εδώ και τώρα».

Αντί αυτού, όλους αυτούς τους μήνες, ποτέ δεν επιδιώξατε, ποτέ δεν συναντηθήκατε, ποτέ δεν μιλήσατε και ποτέ δεν ζητήσατε την εξεύρεση λύσης, σε  πολιτικό επίπεδο αλλά αφήσατε, κατά τα φαινόμενα και κατά δήλωση του αντιδημάρχου σας, το θέμα να γίνεται μπαλάκι μέσω αλληλογραφίας μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών.

Κύριε Λειβαδάρα, πολλά έργα ανά την επικράτεια (γραμμές μετρό, αναπλάσεις, κλπ) αντιμετωπίζουν αντίστοιχα ή /και πολύ σοβαρότερα προβλήματα με την εξεύρεση σημαντικών αρχαίων ευρημάτων. Όμως τα έργα δεν σταματούν, αντίθετα συνεχίζονται και ολοκληρώνονται με κάθε τρόπο.

Προφανώς και η πάγια τακτική σας «πέσε σύκο να σε φάω», όπως στις περισσότερες υποθέσεις όσο και στην συγκεκριμένη, δεν βοήθησε ούτε κι εδώ όπως διαπιστώνουμε εκ του αποτελέσματος.

Ξαφνικά, μετά από τις αφόρητες πιέσεις και τα καίρια ερωτήματα που σας θέσαμε στην Οικονομική Επιτροπή, και ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχός σας δεν είχε κάποια πειστική απάντηση να δώσει παρά να ψελλίσει κάποιες μη πειστικές δικαιολογίες, εμφανίζεστε σήμερα κατόπιν εορτής, και αφού πρώτα διαλύσατε την εργολαβία, να μας λέτε ότι ολοκληρώθηκε ξαφνικά (!!!) η μελέτη, ο Π/Υ και το χρονοδιάγραμμα των σωστικών ανασκαφών. Αναρωτιόμαστε, μήπως άραγε γνωρίζατε και σκοπίμως αποκρύψατε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ή μήπως δεν μπήκατε καν στον κόπο να επικοινωνήσετε εγκαίρως με το Υπουργείο Πολιτισμού;

Άραγε, που είναι η πολιτική πυγμή σας, που είναι το τσαγανό και η αποφασιστικότητα που οφείλετε να έχετε ως δήμαρχος, προς όφελος του νησιού σας, στην αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών και καταστάσεων; Η πολιτική ανικανότητα και ελλειμματικότητά σας και η συνειδητή επιλογή σας να κρύβεστε, κατά σύστημα, από τα προβλήματα του τόπου, είναι ορατή από χιλιόμετρα μακριά.

Κύριε δήμαρχε, δεδομένου ότι διανύετε ήδη τον δεύτερο χρόνο της θητείας σας, τα συμπεράσματα σχετικά με την πολιτική σας ανεπάρκεια, προκύπτουν εύλογα και αβίαστα εκ του αποτελέσματος. Δυστυχώς, για την Σύρα μας, όλα τα σοβαρά θέματα είναι βαλτωμένα και παρατημένα στη μοίρα τους κι εσείς έχετε ήδη θέσει εκτός λειτουργίας, ακόμη και τον αυτόματο πιλότο.

Εσείς και οι συνεργάτες σας, όχι μόνο δεν έχετε να επιδείξετε έστω μια υποτυπώδη στρατηγική, στους περισσότερους τομείς, έστω κάποια δικά σας καινούργια έργα, αλλά αντιθέτως αποδεικνύεστε «μανούλες» στο να διαλύετε αναφανδόν και ότι έχετε βρει έτοιμο, ως παρακαταθήκη, από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μακάρι, την μοίρα των «Πευκακίων» να μην ακολουθήσει σύντομα και το Open Mall (Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου) της Ερμούπολης, για το οποίο σας παραδώσαμε έτοιμη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ήδη το υπουργείο έχει εγγράφως θέσει σε κόκκινη επιτήρηση.

Ελπίζουμε, ο κατήφορός για το νησί μας να έχει σύντομα σταματημό, αν και φοβούμαστε ότι οι ελπίδες μας είναι φρούδες. Σταματήστε, έστω και σήμερα να λειτουργείτε ως ένα ασύνδετο και ετερόκλητο αυτοδιοικητικό μπουλούκι, σταματήστε τις δικαιολογίες, σηκώστε τα μανίκια και επιτέλους ξεκινήστε να δουλεύετε για το καλό του τόπου μας!