Μήνυμα νέου επικεφαλής Αλέξη Αθανασίου προς τη δημοτική παράταξη Πέμπτη 03-02-2022

Μήνυμα νέου επικεφαλής Αλέξη Αθανασίου προς τη δημοτική παράταξη Πέμπτη 03-02-2022

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Αγαπητέ Δήμαρχε Γιώργο Μαραγκέ, αφού σ’ ευχαριστήσω για το ταξίδι των δέκα ετών που κάναμε μαζί, για την εμπιστοσύνη σου και τη φιλία σου, θέλω να σου ευχηθώ να παραμείνεις στις επάλξεις σε ό,τι κι αν επιλέξεις για το μέλλον, διότι ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους έμπειρους, ικανούς και άξιους όπως εσύ.

Συνοδοιπόροι, συναγωνιστές και συνάδελφοι στη δημοτική μας παράταξη «η Σύρος που αξίζουμε»,

Απευθύνομαι σ’ εσάς και μέσω υμών και στη συριανή κοινωνία, αρχικά για να σας ευχαριστήσω για τις σημερινές άψογες δημοκρατικές διαδικασίες, για την ενότητα, τη στήριξη και την αγάπη σας – κυρίως προς την παράταξή μας και δευτερευόντως προς το πρόσωπό μου – και για να σας εμφυσήσω την απόλυτη πεποίθησή μου πως με αγώνα, δουλειά, γνώση, εμπειρία κι ωριμότητα θα επανεκκινήσουμε, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος, έως την τελική νίκη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Αναλαμβάνω την ευθύνη του επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιου δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για το 2023, είκοσι μήνες πριν από τις εκλογές, υπό συνθήκες περίεργες και αμήχανες. Υπό συνθήκες κατάπτωσης, μιζέριας και φόβου σε όλη την τοπική μας κοινωνία.

Συνάδελφοι,

Από εσάς ζητώ, όπως άλλωστε γινόταν όλα τα χρόνια που είμαστε συνοδοιπόροι αυτής της μεγάλης οικογένειας, να στέλνετε το μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας στην καθημερινότητά σας. Στην οικογένεια, στο χώρο εργασίας, στους φορείς και τις συλλογικότητες στις οποίες συμμετέχετε, στην τοπική κοινωνία.

Η παράταξη είναι ΕΔΩ, είστε όλοι ΕΣΕΙΣ.

Από πού προκύπτει το μήνυμα νίκης; Προκύπτει ξεκάθαρα από τη διαφορά νοοτροπίας των δύο μεγάλων παρατάξεων του Δήμου και αποκρυσταλλώνεται πλέον στη συνείδηση των δημοτών ότι η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου κ. Λειβαδάρα ΔΕΝ μπορεί!

ΔΕΝ μπορεί να βρει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών.

ΔΕΝ μπορεί να επιλύσει μεγάλα αλλά και μικρά θέματα που ταλανίζουν τον τόπο.

ΔΕΝ μπορεί να ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα και δράσεις που τους αφήσαμε ως προίκα.

ΔΕΝ μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες τοπικής ανάπτυξης.

ΔΕΝ έχει καν όραμα, ούτε προγραμματισμό.

Πιστέψτε με, οι δημότες κρίνουν και συγκρίνουν τις δύο περιόδους, 2014-2019 και 2019-2023, και βλέπουν τις τεράστιες διαφορές μας.

Δε φτάνει όμως μόνο αυτό, δηλαδή το να αποδοκιμαστεί η δημαρχία Λειβαδάρα. ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που πρέπει να πείσουμε ξανά την κοινωνία ότι έχουμε εφικτές λύσεις για τα προβλήματα, καθώς και την εμπειρία, με βαθιά γνώση των δημοτικών θεμάτων. Να ξανακερδίσουμε συμμαχίες οι οποίες θα μας δώσουν την ώθηση και την ευρεία πλειοψηφία στην κοινωνία. Οι προτάσεις μας και τα πιστεύω μας για μικρά και μεγάλα θέματα πρέπει να επικοινωνηθούν κατάλληλα και με όλα τα πρόσφορα μέσα.

Ήδη στις πρώτες συναντήσεις της δημοτικής μας ομάδας θα μοιραστούν οι ρόλοι των υπευθύνων για κάθε τομέα, για τους οποίους θα ενημερωθείτε κατάλληλα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύπτει μέσα στην καθημερινότητα. Επίσης, θα οργανωθεί μια διευρυμένη συνάντηση με όλα τα μέλη του συνδυασμού μόλις τα μέτρα για την πανδημία το επιτρέψουν.

Οι πρώτες μας ενέργειες έχουν δυο σαφείς στόχους. Ο πρώτος είναι ν’ ανασυνταχθούμε και να επανεκκινήσουμε ως μείζονα μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δεύτερος είναι να πείσουμε για τις θέσεις, τις αξίες, τις δράσεις και τα οράματά μας για τον τόπο, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023.

Φίλες και φίλοι,

Η απάντηση στη χειρότερη δημοτική αρχή από συστάσεως του ενιαίου Δήμου είναι η δική μας επανεκκίνηση και οργάνωση. Δεν βρισκόμαστε στο σημείο «μηδέν», όπως όταν ξεκινούσαμε δειλά-δειλά το καλοκαίρι του 2012, πέντε μόλις άνθρωποι. Οι συνάδελφοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι θέλω να είμαστε διαθέσιμοι και για εκείνους τους συναδέλφους που δε βρίσκονται σ’ αυτή την αίθουσα αυτή τη στιγμή, αλλά και για τους καινούριους που σίγουρα θα έρθουν κοντά μας.

Έχω πει πολλές φορές πως το παιχνίδι είναι 100% ομαδικό στον Δήμο και δεν υπάρχουν περιθώρια μοναχικών διαδρομών. Η πανδημία μπορεί να μας έκλεισε για δυο χρόνια στα σπίτια μας, όμως το να μιλάμε μεταξύ μας και να συζητάμε με κάθε πρόσφορο μέσο, ή και να βρισκόμαστε κατά καιρούς σε μικρές ομάδες, δεν απαγορεύεται. Το μείζον για μένα είναι τα όποια προβλήματά μας να τα επιλύουμε στο οικογενειακό περιβάλλον της παράταξης, με αγάπη και ενότητα, όπως κάναμε μέχρι τώρα.

Με βαθιά πεποίθηση ότι είστε εδώ για εμένα και είμαι εδώ για εσάς, εύχομαι σε όλους σας υγεία και καλή δύναμη μέχρι τον τελικό μας στόχο.

Να είστε όλοι καλά.

Σας ευχαριστώ πολύ!