Θέρμανση στα Λύκεια

Θέρμανση στα Λύκεια

Ο «Φίλιππος» έκανε την επέλασή του.

Πάνοπλος με το βαρύ σπαθί του, το αιχμηρό του δόρυ… έφερε κρύο, βροχή, χιόνι!

Το γνωρίζαμε, είχαμε λάβει τα μέτρα μας.  Όλοι;

Τα γεγονότα αποδεικνύουν πως κάποιοι, αυτοί που πήραν την εντολή να διοικούν τον τόπο, που έχουν την ευθύνη να παρακολουθούν και να προλαμβάνουν, πάλι δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν πρόλαβαν!

Φαίνεται ότι η Δημοτική αρχή του κ. Λειβαδάρα, δεν ανακάλυψε όλες τις «τάπες» που ήταν η αιτία της μη λειτουργίας θέρμανσης σε αρκετά μεγάλο μέρος του συγκροτήματος των Λυκείων του νησιού μας, στα τέλη Ιανουαρίου.

Γιατί αν τις είχαν ανακαλύψει, αν είχαν ενδιαφερθεί, αν άκουγαν την αντιπολίτευση, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, τα ΜΜΕ κι αν είχαν μεριμνήσει – όπως όφειλαν – για  τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης στα Λύκεια, δεν θα κινδύνευαν οι μαθητές – για μία ακόμη φορά – από τις κακές καιρικές συνθήκες, ούτε θα πάγωναν από το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Η Δημοτική αρχή, εξακολουθητικά, δείχνει πόσο κατώτερη των περιστάσεων είναι, δείχνει την ανυπαρξία και την απουσία της από τα ζητήματα της καθημερινότητας, έρχεται δεύτερη πίσω από τα γεγονότα και μάλιστα σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως η σωστή θέρμανση των σχολικών μονάδων, χωρίς να παραβλέπουμε το γεγονός ότι υπάρχουν εν εξελίξει από τον Δήμο τόσο το έργο της «ενεργειακής αναβάθμισης του συγκροτήματος Λυκείων», όσο και το έργο «συντηρήσεων των σχολικών μονάδων».