Σε χειμέρια νάρκη οι παραλίες

Σε χειμέρια νάρκη οι παραλίες

Παρόλο που βαίνει προς ολοκλήρωση ο πρώτος μήνας της καλοκαιρινής περιόδου του 2022, η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να έχει το νησί στο πιο σκληρό lockdown όσον αφορά τις παραλίες, οργανωμένες και μη. Με τεράστιες καθυστερήσεις, μολονότι διατυμπάνιζε σε κάθε τόνο ότι οι φετινές προετοιμασίες ξεκίνησαν πριν από το Πάσχα, παρουσιάζονται ελλείψεις παντού σε ναυαγοσώστες, ξύλινους διαδρόμους, αλλαξιέρες, τουαλέτες, ομπρέλες, ράμπες, κάδους, ντουζιέρες, εξοπλισμό ΑμεΑ, καθαριότητα και γενικά σε όλες τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό που υποχρεούται να προσφέρει ο Δήμος σε δημότες, επισκέπτες και επιχειρηματίες. Δε χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες ανά παραλία γιατί θα κουράσουμε. Αρκούν οι καθημερινές διαμαρτυρίες και τα πολλά παράπονα που ολοένα και περισσότερο ακούγονται από πολύ κόσμο.

Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτή η κατάσταση μας διευκολύνει πολύ ως μείζονα αντιπολίτευση. Θα ήταν όμως πολύ εγωκεντρικό να ισχυριστούμε ότι αυτό είναι μια ευχάριστη κατάσταση. Δημιουργείται απογοήτευση στην τοπική κοινωνία και ουδείς θέλει απογοητευμένους δημότες, επισκέπτες κι επιχειρηματίες, ειδικά σε μια καλοκαιρινή περίοδο που από το ξεκίνημά της δείχνει αρκετά αισιόδοξη. Επιπλέον, δημιουργείται ένα κενό, με την έννοια ότι ευκαιρίες καλής κι οργανωμένης εικόνας χάνονται ανεπιστρεπτί για το Δήμο μας. Συν τοις άλλοις, δημιουργείται ένα κλίμα παραίτησης και εγκατάλειψης, το οποίο η επόμενη διοίκηση -που δουλεύουμε σοβαρά για να είμαστε εμείς- θα δυσκολευθεί να αναστρέψει. Έχουμε όμως και την εμπειρία και τη γνώση και κυρίως την ορμητική διάθεση για να δουλέψουμε και να βάλουμε ξανά μπροστά τις μηχανές του Δήμου μας.

Ήταν κοινή πεποίθηση από άκρη σε άκρη του νησιού ότι στο πρώτο της «κανονικό» καλοκαίρι, η Δημοτική Αρχή όχι μόνον δε θα τα κατάφερνε έστω σε μέτριο βαθμό, αλλά ότι θα έβγαινε στην επιφάνεια όλη η παθογένεια και η ανικανότητα που την διακατέχει. Ο Δήμος μας, δυστυχώς, «διοικείται» με τυχαίες, πρόχειρες και αποσπασματικές παρεμβάσεις. Με αποφάσεις, οι οποίες δεν λαμβάνονται ποτέ από το υψηλότερο πρόσωπο της διοίκησης, για να το πούμε όσο πιο κομψά μπορούμε. Ας ελπίσουμε, αν και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι, ότι τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, οι διοικούντες θα βάλουν επιτέλους μπροστά τις μηχανές του Δήμου για το καλό του τόπου και των δημοτών.